Ακίνητα: Το σχέδιο για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου

Ακίνητα: Το σχέδιο για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εν όψει και το Μεσοπρόθεσμου που κατατίθεται στην Ευρώπη, θα παρουσιάζει στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Επιπλέον θα παρουσιαστεί και ένα νέο νομοσχέδιο που αφορά την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων. 

Η ρύθμιση αυτή αφορά 70.000 καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και θα δίνει στους ιδιώτες που τις έχουν καταπατήσει τη δυνατότητα να τις εξαγοράσουν με αυστηρά κριτήρια αλλά και προϋποθέσεις, ανάλογα με τον χρόνο καταπάτησης, την κατηγορία του ανεγειρόμενου ακινήτου και την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του ιδιώτη, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικά κριτήρια.

Το τίμημα θα υπολογίζεται με έκπτωση επί της αντικειμενικής αξίας και με ποσοστό έκπτωσης το οποίο θα αλλάζει ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της κατοχής και το είδος του ακινήτου. Το τίμημα, ανάλογα με το ύψος του, θα μπορεί να εξοφλείται και σε δόσεις. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT