Το αναπτυξιακό πλάνο της Motor Oil ξεπερνάει το 1 δισ.

Το αναπτυξιακό πλάνο της Motor Oil ξεπερνάει το 1 δισ.

Τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας παρουσίασε στη γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πέτρος Τζανετάκης

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας παρουσίασε στη γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πέτρος Τζανετάκης. Σχολιάζοντας το διεθνές περιβάλλον, τόνισε ότι το 2022 εξελίσσεται σε μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες. «Οι διεθνείς συνθήκες και οι γεωπολιτικές εξελίξεις ανέτρεψαν τις σταθερές της παγκόσμιας οικονομίας. Η εισβολή στην Ουκρανία ανέδειξε τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και τη βαρύτητα της εξασφάλισης διαφορετικών πηγών ενέργειας για το σύνολο της Ενωσης. Ο όμιλος Motor Oil αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ανθεκτικότητά του, αλλά και τη δυνατότητα να βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις και να ανταποκρίνεται στις εθνικές ανάγκες», τόνισε.

Το αναπτυξιακό πλάνο του ομίλου Motor Oil ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ και στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Ο πρώτος περιλαμβάνει την ολοκλήρωση εντός του έτους της κατασκευής του συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας, επένδυση ύψους 310 εκατ. ευρώ, η οποία θα συμβάλει στην αύξηση παραγωγής βενζινών, κηροζίνης και υδρογόνου. Περιλαμβάνει επίσης έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του διυλιστηρίου και των άλλων δραστηριοτήτων του ομίλου, αλλά και έργα ενεργειακής αυτάρκειας.

Ο όμιλος αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ανθεκτικότητά του.

Ο δεύτερος πυλώνας αναφέρεται σε επενδύσεις που συνδέονται με τη νέα κινητικότητα. Σχεδιάζεται και υλοποιείται το πρατήριο του μέλλοντος, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διαφοροποιημένα προϊόντα, συμπιεσμένο φυσικό αέριο και αργότερα διανομή υδρογόνου. Στον ίδιο χώρο θα παρέχεται φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και σειρά άλλων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Σκοπός της εταιρείας είναι η θυγατρική του ομίλου, NRG, να καταστεί ο μεγαλύτερος και ταχύτερος «φορτιστής» ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καλύπτοντας όλους τους εθνικούς οδικούς άξονες.

Η δραστηριότητα των ΑΠΕ αποτελεί τον τρίτο στρατηγικό πυλώνα της εταιρείας. Η θυγατρική MORE λειτουργεί 280 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων και αναπτύσσει χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ με πρώτο στόχο τα 363 ΜW για το 2023. Πρόσφατα, ο όμιλος προχώρησε σε συμφωνία με τον όμιλο Ελλάκτωρ για την απόκτηση ποσοστού 29,87%. Μαζί με αυτά έχει σε λειτουργία άμεσα πάνω από 800 MW και περαιτέρω δυναμικότητα χαρτοφυλακίου 2,3 GW, προς κατασκευή και ανάπτυξη.

Ο τέταρτος πυλώνας, τέλος, εστιάζει στα λιπαντικά. Η Μotor Oil, μέσω της θυγατρικής LPC, λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και τεχνολογικά πιο προηγμένα εργοστάσια επαναδιύλισης λιπαντικών στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT