Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε σούπερμάρκετ και τράπεζες

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε σούπερμάρκετ και τράπεζες

Aρχισε από χθες η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, σε πρώτη φάση σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, με στόχο τον έλεγχο και τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aρχισε από χθες η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, σε πρώτη φάση σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, με στόχο τον έλεγχο και τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Θα ακολουθήσουν –όπως είπε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης– κι άλλοι κλάδοι με μεγαλύτερη παραβατικότητα, όπως η εστίαση και ο τουρισμός.

«Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που ξεκινάει σήμερα για 121.000 εργαζομένους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, σε πρώτη φάση, είναι μια επανάσταση στην αγορά εργασίας» είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Είναι μια μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Διότι είναι η καλύτερη εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου».

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε κατάστημα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, παρακολούθησε τον τρόπο λειτουργίας της ψηφιακής κάρτας και συνομίλησε με εργαζομένους, οι οποίοι για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν την κάρτα το πρωί κατά την έναρξη του ωραρίου εργασίας τους.

Από χθες τέθηκε σε εφαρμογή και σε πρώτη φάση αφορά 121.000 εργαζομένους – Θα ακολουθήσουν οι κλάδοι εστίασης και τουρισμού.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η ψηφιακή κάρτα εργασίας περιλαμβάνεται στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα myErgani app, η οποία διατίθεται για συσκευές με λειτουργικό σύστημα android και iOS. Επίσης διατίθεται στις επιχειρήσεις η εφαρμογή CardScanner app, η οποία «διαβάζει» την ψηφιακή κάρτα του εργαζομένου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία και διαβιβάζει σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία έναρξης και λήξης της εργασίας στο ΠΣ «Εργάνη». Η ψηφιακή κάρτα εργασίας εφαρμόζεται από σήμερα σε όλες τις τράπεζες καθώς και στα σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζομένους.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι με την ψηφιακή κάρτα εργασίας θα καταγράφονται η άφιξη και η αποχώρηση του εργαζομένου από τη δουλειά σε πραγματικό χρόνο κι έτσι κανείς πια δεν θα μπορεί να κλέβει τις ώρες εργασίας και πρόσθεσε:

«Τα 8ωρα δεν θα μπορούν να δηλώνονται ως 4ωρα. Είναι ένα αίτημα της ΓΣΕΕ, το οποίο υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πιστεύουμε μια κοινωνική πολιτική στην πράξη. Είμαστε αποφασισμένοι να το προχωρήσουμε και του χρόνου τέτοιο καιρό να έχει εφαρμοστεί και σε άλλους κλάδους, όπως οι εταιρείες σεκιούριτι, η βιομηχανία, οι ΔΕΚΟ, όπως και ο τουρισμός και η εστίαση, που είναι κλάδοι με μεγαλύτερη παραβατικότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT