Την αγορά της Three Cents από την Ideal Holdings συζητάει η Coca-Cola HBC

Την αγορά της Three Cents από την Ideal Holdings συζητάει η Coca-Cola HBC

«Η Three Cents μπορεί να πωληθεί μόνο σε πολυεθνική εταιρεία». Αυτά ήταν τα λόγια του κ. Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, προέδρου της Ideal Holdings, την 1η Ιουνίου σε δημοσιογραφικό γεύμα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Three Cents μπορεί να πωληθεί μόνο σε πολυεθνική εταιρεία». Αυτά ήταν τα λόγια του κ. Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, προέδρου της Ideal Holdings, την 1η Ιουνίου σε δημοσιογραφικό γεύμα. Σχεδόν δύο μήνες μετά η Ideal Holdings, σημερινή ιδιοκτήτρια της Three Cents, η οποία παράγει premium αναψυκτικά για κοκτέιλ (mixers), βρίσκεται πολύ κοντά στο να πουλήσει αυτή την ξεχωριστή εταιρεία όχι απλώς σε μια πολυεθνική, αλλά στην Coca-Cola 3E.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Ideal Holdings επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα, αναφέροντας ότι η εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο συζητήσεων με εταιρεία του ομίλου της Coca-Cola HBC για την πώληση της 100% συμμετοχής της στην ESM Effervescent Sodas Management Limited (Three Cents). Μέχρι σήμερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν έχει υπογραφεί καμία οριστική και δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών γι’ αυτή την πώληση. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι σχετικές υπογραφές αναμένεται να μπουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με την Three Cents στο χαρτοφυλάκιό της η Coca-Cola HBC θα αποκτήσει τα δικά της προϊόντα στην κατη- γορία των mixers.

Η Three Cents ιδρύθηκε μόλις το 2014 από τέσσερις νέους με εμπειρία στον χώρο των μπαρ και του εμπορίου, τους Δημήτρη Νταφόπουλο, Γιώργο Μπάγκο, Γιώργο Τσιρίκο και Βασίλη Καλαντζή. Εχοντας βρεθεί στο επενδυτικό στόχαστρο του fund Virtus International Partners από τον Σεπτέμβριο του 2018, πέρασε τελικά το 51% αυτής στο fund στις αρχές του 2020 και στη συνέχεια το 100%. Πέρυσι το fund Virtus έγινε ο κύριος μέτοχος της εισηγμένης στο Χ.Α. Ideal Holdings, εισφέροντας σε αυτό τις μετοχές και της Three Cents. Καθώς η Ideal Holdings είναι στην ουσία private equity fund εισηγμένο στο Χ.Α., ήταν βέβαιον ότι αναζητούσε την καλύτερη προσφορά για να αποεπενδύσει, με κέρδος για τους μετόχους του, από την Three Cents. Οι πωλήσεις της Three Cents στο εξωτερικό αναμένεται να υπερβούν τις πωλήσεις της στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αναμένεται φέτος ρεκόρ πωλήσεων στην εγχώρια αγορά. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 34 χώρες.

Tο 2021 οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 7,7 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 1,5 εκατ. ευρώ. H Three Cents διατηρεί την έδρα της στο Λονδίνο, ενώ η εμφιάλωση των αναψυκτικών γίνεται στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο του «Μεταξά» στην Κηφισιά. Αν και αρχικά τα προϊόντα ήταν διαθέσιμα μόνο στο κανάλι της εστίασης, η εταιρεία τον Νοέμβριο του 2020 αποφάσισε να τα διαθέσει και στο κανάλι του σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες που υπήρχαν λόγω της αναστολής λειτουργίας για πολλούς μήνες του κλάδου της εστίασης.

Με την επικείμενη προσθήκη της Three Cents στο χαρτοφυλάκιό της η Coca-Cola HBC θα αποκτήσει τα δικά της προϊόντα στην κατηγορία των mixers, και μάλιστα προϊόντα που θεωρούνται premium σε σύγκριση με τα υπόλοιπα που υπάρχουν στην αγορά, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη στρατηγική της για τη διάθεση ροφημάτων για όλες τις ώρες της ημέρας. Σήμερα η Coca-Cola HBC παράγει τα mixers Schweppes, σήμα όμως που ανήκει στην The Coca-Cola Company.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT