Επένδυση 49 εκατ. ευρώ από Prodea και Invel στην Κορτίνα της Ιταλίας

Επένδυση 49 εκατ. ευρώ από Prodea και Invel στην Κορτίνα της Ιταλίας

Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων που διαθέτει στον τομέα της φιλοξενίας η Prodea Investments, μετά την πρόσφατη εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας στην Ιταλία. Ειδικότερα, η εισηγμένη προχώρησε σε επένδυση ύψους 49 εκατ. ευρώ στον χειμερινό προορισμό της Κορτίνα στην Ιταλία, σε συνεργασία με τη μητρική της εταιρεία Invel (μέσω του EudoraFund LP)

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων που διαθέτει στον τομέα της φιλοξενίας η Prodea Investments, μετά την πρόσφατη εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας στην Ιταλία. Ειδικότερα, η εισηγμένη προχώρησε σε επένδυση ύψους 49 εκατ. ευρώ στον χειμερινό προορισμό της Κορτίνα στην Ιταλία, σε συνεργασία με τη μητρική της εταιρεία Invel (μέσω του EudoraFund LP). Η συμμετοχή της Prodea διαμορφώθηκε σε 75% και της Invel σε 25% στη συγκεκριμένη επένδυση. Οι δύο εταιρείες απέκτησαν το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’ Ampezzo, το οποίο σχεδιάζουν να ανακατασκευάσουν πλήρως ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026. Πρόκειται για ένα κτίριο έξι ορόφων, το οποίο σήμερα λειτουργεί μερικώς ως ξενοδοχείο, καθώς ένα τμήμα του χρησιμοποιείται ως ιδιωτικές κατοικίες. Μετά τη ριζική ανακαίνιση του ακινήτου, η οποία αναμένεται να κοστίσει επιπλέον 25 εκατ. ευρώ, θα δημιουργηθεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων και χωρητικότητας έως και 100 δωματίων, με στόχο να λειτουργήσει πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι το σχήμα Prodea – Invel σχεδιάζει μία ακόμη σημαντική κίνηση, για την απόκτηση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στη Μήλο. Οι σχετικές επαφές κρίνονται προχωρημένες και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουν ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζεται ότι η Prodea έχει προχωρήσει σε μία ακόμη κίνηση στις Κυκλάδες, μέσω της εξαγοράς του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Paros στην Πάρο (Κολυμπήθρες). Εκεί δρομολογείται συνολική επένδυση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος της αγοράς), η οποία προβλέπει την εξαρχής ανακατασκευή του συγκροτήματος, την προσθήκη βιλών και εμπορικών χρήσεων και τη μετατροπή του σε έναν προορισμό πέντε αστέρων. Η συγκεκριμένη επένδυση γίνεται μέσω της Mediterranean Hospitality Venture, του τουριστικού βραχίονα στον οποίο συμμετέχει με 25% η Prodea, αλλά και ο όμιλος Παπαλέκα και η Invel.

Αντιστοίχως, στο κέντρο της Αθήνας, η Prodea εξετάζει τη μετατροπή δύο ιδιόκτητων κτιρίων (ένα εξ αυτών επί της οδού Μητροπόλεως) σε ξενοδοχεία, είτε συνάπτοντας συνεργασία με κάποιον ξενοδοχειακό όμιλο (όπως έχει γίνει με την Ergon σε έτερο ακίνητο της εταιρείας στην πλ. Συντάγματος) είτε μέσω της απευθείας πώλησής τους. Πρόκειται για πρώην καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται πλησίον της πλ. Μητροπόλεως. Παράλληλα, βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του ξενοδοχείου Moxy, το οποίο εγκαινιάστηκε στις αρχές Απριλίου, σε συνεργασία με την Dimand Real Estate και την EBRD.

Εξαγόρασαν ξενοδοχείο σε χειμερινό προορισμό – Σχέδια για απόκτηση πολυτελούς μονάδας στη Μήλο.

Οσον αφορά τα έργα που συνδέονται με την MHV, προωθείται σημαντική επένδυση για την κατασκευή ενός πύργου κατοικιών στο Parklane Resort, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού της Κύπρου. Στο δε Landmark της Λευκωσίας, η MHV έχει ξεκινήσει την κατασκευή δύο πύργων, ενός με χρήσεις γραφείων κι ενός με χρήση κατοικιών, ενώ το υφιστάμενο ξενοδοχείο βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους ανακαίνισης. Στο Aphrodite Hills, επίσης, προχωρεί η αξιοποίηση του επιπλέον συντελεστή δόμησης για την κατασκευή πολυτελών βιλών. Το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της Κύπρου πρόκειται να ενισχυθεί συνολικά με οικιστικές αναπτύξεις 42.000 τ.μ. και γραφεία επιφάνειας 17.000 τ.μ. Η MHV επιδιώκει τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου τουριστικών ακινήτων συνολικής αξίας της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, από 374 εκατ. ευρώ σήμερα (χωρίς το ακίνητο της Πάρου, η εξαγορά του οποίουδεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT