Μήνυμα Στουρνάρα ενόψει εκλογών: «Μετρημένες κουβέντες στα δημοσιονομικά»

Μήνυμα Στουρνάρα ενόψει εκλογών: «Μετρημένες κουβέντες στα δημοσιονομικά»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καμπανάκι» προς το πολιτικό σύστημα να είναι προσεκτικό στα δημοσιονομικά ενόψει των εκλογών απηύθυνε ο Γιάννης Στουρνάρας, μια ημέρα μετά το αντίστοιχο μήνυμα που εξέπεμψε μέσω της έκθεσης της ΤτΕ.

«Θα έλεγα στο πολιτικό σύστημα ότι πάμε καλά, αλλά να προσέξουμε μην το χαλάσουμε ενόψει εκλογών», είπε το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Τόνισε μαλιστα ότι η συμβουλή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι «μετρημένες κουβέντες στα δημοσιονομικά».

Αναφερόμενος στην επενδυτική βαθμίδα υπογράμμισε ότι η επίτευξή της το 2023 πρέπει να γίνει εθνικός στοχος, για τον οποίο πρέπει να υπάρξει σύμπλευση των κομμάτων. Σημείωσε ότι η επενδυτική βαθμίδα θα φέρει χρήματα στην Ελλαδα σε μια δύσκολη περίοδο.

Αναφορά έκανε, μεταξύ άλλων, και στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας ότι το 2023 θα πέσει ο ρυθμός ανάπτυξης, ωστόσο και πάλι η Ελλάδα θα έχει θετικό ρυθμό, στο 1,5%, όταν στην Ευρώπη θα είναι μηδενικός ή και αρνητικός.

Αν ο πόλεμος τελειώσει νωρίτερα αναμένεται ανάκαμψη από το 2024, ενώ διαφορετικά ανάκαμψη αναμένεται από το 2025, όπως είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT