Πενταετές ομόλογο: Αντλησε 2,5 δισ. ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο – Στο 3,92% το επιτόκιο

Πενταετές ομόλογο: Αντλησε 2,5 δισ. ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο – Στο 3,92% το επιτόκιο

Η συνολική ζήτηση για την ελληνική έκδοση ξεπέρασε τα 19,1 δισ. ευρώ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ποσό των 2,5 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή έκδοση πενταετούς ομολόγου. To επιτόκιο διαμορφώθηκε στις 90 μονάδες βάσης επί του mid swap, δηλαδή στο 3,92%, ενώ η αρχική καθοδήγηση ήταν κατά 5 μονάδες βάσης υψηλότερη. Η συνολική ζήτηση για την ελληνική έκδοση ξεπέρασε τα 19,1 δισ. ευρώ.  

Το Ελληνικό Δημόσιο διόρισε τις BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς για την έκδοση, η οποία είναι η δεύτερη έξοδος της χώρας μας στις αγορές για φέτος, καθώς η Αθήνα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το «παράθυρο» που δημιουργείται, πριν οι χρονοβόρες εκλογικές διαδικασίες δημιουργήσουν μια λογική αβεβαιότητα στις αγορές.

Καθώς ο εκλογικός σχεδιασμός προβλέπει, ουσιαστικά, τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης τον Ιούλιο, ο ΟΔΔΗΧ θέλησε να κάνει τώρα την κίνησή του. Αλλωστε, στόχος είναι, μεταξύ άλλων, και η διατήρηση μιας τακτικής παρουσίας στις αγορές, η οποία δείχνει κανονικότητα.

Είχε προηγηθεί έκδοση δεκαετούς ομολόγου στις 17 Ιανουαρίου, μέσω του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 3,5 δισ. ευρώ, με τις προσφορές να διαμορφώνονται στα 21,9 δισ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,4%. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT