Κομοτηνή: Πρωτοβουλία εξοικείωσης των παιδιών στην πράσινη ενέργεια

Κομοτηνή: Πρωτοβουλία εξοικείωσης των παιδιών στην πράσινη ενέργεια

Πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός συναρμολόγησης μοντέλων ανεμογεννητριών

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον οργανισμό ενεργειακών επενδύσεων της Κίνας (CEERE), μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Νέα ενέργεια στο σχολείο».

Το πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στο σχολείο είχε στόχο την ενίσχυση του ενδιαφέροντος της τοπικής νεολαίας για την καθαρή ενέργεια, αλλά και την κατανόηση της δράσης του κινεζικού οργανισμού μέσω πρακτικών εφαρμογών και διαδραστικής επικοινωνίας. Παράλληλα στόχευαν στη σύσφιξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ειδικοί από τον CEERE παρουσίασαν τις καινοτομίες σχετικά με την ενέργεια σε δασκάλους και μαθητές. Η ατμόσφαιρα στον χώρο ήταν ζωηρή και εγκάρδια, με τους νέους να αλληλεπιδρούν ευχάριστα με τους ειδικούς και να ενημερώνονται σχετικά με την αρχή λειτουργίας και την αντιμετώπιση προβλημάτων της ανεμογεννήτριας.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένας διαγωνισμός συναρμολόγησης μοντέλων ανεμογεννητριών με 80 μαθητές να χωρίζονται σε επτά ομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω εργασία. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν είδαν τις ανεμογεννήτριες που συναρμολόγησαν οι ίδιοι να περιστρέφονται αργά σαν να παρήγαγαν πραγματική ενέργεια.

Ο Li Zao, γενικός γραμματέας του CEERE, υπέγραψε σύμφωνο δωρεάς με τον Μαρίνο Κωνσταντινίδη, διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, για τη δωρεά σχολικού εξοπλισμού στο σχολείο και σχολικών τσαντών στους μαθητές. Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι το σχολείο θα αξιοποιήσει πλήρως τον σχολικό εξοπλισμό για τον εμπλουτισμό της διδακτικής διαδικασίας, τη βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό. Αντίστοιχα, οι μαθητές που παρέλαβαν τις σχολικές τσάντες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στην εταιρεία ευχαριστώντας την στα κινεζικά.  

Στο διαδραστικό τμήμα της εκδήλωσης, η χορωδία από μαθητές του σχολείου Κομοτηνής και από Κινέζους μαθητές κέρδισε τη θερμή ανταπόκριση του κοινού. Για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τη συνεισφορά του οργανισμού στην τοπική βιομηχανία νέας ενέργειας, δάσκαλοι και μαθητές ερμήνευσαν δύο τραγούδια: «Η Θράκη μου» και «Στης Θράκης τα απάτητα βουνά». Σε ανταπόδοση, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρέδωσαν ένα αυθεντικό άλμπουμ με πίνακες και παρουσίασαν το έτοιμο μοντέλο ανεμογεννήτριας LEGO.

Ο CEERE είναι ιδιοκτήτης του 75% σε τέσσερα αιολικά πάρκα στη Θράκη, και συγκεκριμένα σε Οργάνη, Γραμματικάκη, Μεγαβούνι και Κορφοβούνι.

Το έργο αιολικής ενέργειας Θράκης του CEERE είναι το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας που επενδύει η Κίνα στην Ελλάδα. Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 78,2 MW, παράγει περίπου 160 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, η οποία μπορεί να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 30.000 νοικοκυριών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας θετικά στη βελτιστοποίηση του ενεργειακού μείγματος, στην προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα στην Ελλάδα. Παράλληλα, εστιάζοντας στις επιχειρήσεις, ο CEERE εκπληρώνει σθεναρά την κοινωνική εταιρική του ευθύνη, στηρίζοντας τομείς όπως η τοπική εκπαίδευση, η ιατρική περίθαλψη και η ανάπτυξη της δημοτικής διοίκησης και ενισχύοντας την επικοινωνία με τη Generation Z, προσπαθώντας να προωθήσει μια πλατφόρμα πολιτιστικής ενσωμάτωσης Κίνας-Ελλάδας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή