Reimagine Tourism in Greece: «Η κλιματική αλλαγή είναι η πρόκληση της ζωής μας, αλλά και της επόμενης γενιάς»

Reimagine Tourism in Greece: «Η κλιματική αλλαγή είναι η πρόκληση της ζωής μας, αλλά και της επόμενης γενιάς»

«Υπάρχει μια κλίμακα με πολλές παραμέτρους για το πόσο "πράσινοι" είμαστε. Με μικρά και σταθερά βήματα, μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας», λέει ο ειδικός σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, Doug Lansky.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ειδικός σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, Doug Lansky, μίλησε για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα στον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως, στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Αναφέρθηκε εκτενώς σε πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, ανάμεσα στα οποία τα πλαστικά μιας χρήσης, οι αερομεταφορές, ο οικοτουρισμός και η διαχείριση του νερού.

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Η κλιματική αλλαγή είναι η πρόκληση της ζωής μας, αλλά και της επόμενης γενιάς. Πρέπει να βοηθήσουμε. Το υπάρχον lifestyle είναι δύσκολο να αλλάξει, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Σχολίασε ότι «ενώ θέλουμε τον οικοτουρισμό, δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτός», ενώ σημείωσε ότι το ζήτημα δεν εξαρτάται μόνο από τις επενδύσεις, αλλά και από την αξιοποίηση των διαθέσιμων λύσεων. Επέμεινε στην ύπαρξη πολλών εναλλακτικών, οι οποίες είτε δεν χρησιμοποιούνται είτε χρησιμοποιούνται σε ελάχιστες χώρες που εξοικονομούν ενέργεια, πρώτες ύλες και χρήματα.

Με διαφωτιστικά βίντεο, αποτύπωσε τα παραδείγματα για τον συνδυασμό λύσεων στις αερομεταφορές, αναφερόμενος και στο υδρογόνο, που είναι μεν «πράσινο», όμως η ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα προκειμένου να παραχθεί είναι σημαντική.

Τέλος, τόνισε ότι «υπάρχει μια κλίμακα με πολλές παραμέτρους για το πόσο “πράσινοι” είμαστε. Με μικρά και σταθερά βήματα, μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT