Reimagine Tourism in Greece: Ανησυχία για τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη

Reimagine Tourism in Greece: Ανησυχία για τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη

Οι δήμαρχοι Πάρου και Σίφνου υπογράμμισαν την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένων και αυστηρών κανόνων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δήμαρχοι δύο ελληνικών νησιών που γνωρίζουν τουριστική άνθηση, της Πάρου και της Σίφνου, συζήτησαν με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάλιο για τις πιέσεις και τις εντάσεις που προκαλεί η ασύμμετρη ανάπτυξη.

Eξέφρασαν τις ανησυχίες που προκαλούνται από τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη στους τόπους τους και επισήμαναν την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένων και αυστηρών κανόνων.

Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, είπε ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τις ομορφιές του νησιού μας. Ενώ έχουμε οικιστική φόρμουλα, βλέπουμε ραγδαία ανοικοδόμηση. Είναι προτιμότερο να έχουμε μικρά και όμορφα χωριά, παρά να χτίζουμε τις βουνοκορφές μας. Δεν θα πρέπει να αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του νησιού. Θέλουμε την ανάπτυξη, αλλά πρέπει να ξέρουμε μέχρι πού να πάει αυτή η ανάπτυξη».

Η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη, τόνισε ότι «Μας ανησυχεί η υπέρβαση του μέτρου. Υπάρχει τεράστια πίεση και από την άναρχη δόμηση, κάτι που επηρεάζει και τις υποδομές του νησιού. Οι αγοραπωλησίες που πραγματοποιούνται είναι πολλές και πρέπει να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να λειτουργούν άμεσα και να ελέγχεται ο αριθμός έκδοσης οικοδομικών αδειών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT