Reimagine Tourism in Greece: Εχουμε χτίσει, ως χώρα ένα πολύ καλό brand, αλλά βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι

Reimagine Tourism in Greece: Εχουμε χτίσει, ως χώρα ένα πολύ καλό brand, αλλά βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι

Την ατζέντα και το σχέδιο για τον τουρισμό στην Ελλάδα το 2030 συζήτησαν ο διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, Αλέξης Παπαχελάς, και ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Δρ Γιάννης Παράσχης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ατζέντα και το σχέδιο για τον τουρισμό στην Ελλάδα το 2030 συζήτησαν ο διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, Αλέξης Παπαχελάς, και ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Δρ Γιάννης Παράσχης.

Ο Αλέξης Παπαχελάς έθεσε, με τα ερωτήματά του, τις παραμέτρους με τις οποίες χρειάζεται να ασχοληθούμε ώστε να εξελιχθεί ο τουρισμός στη χώρα, όπως οι υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο κλάδος αλλά και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Δρ Γιάννης Παράσχης εξήγησε ότι, εάν σταθούμε στην a priori υποστήριξη του υπερτουρισμού, δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα. «Πρέπει να ασχοληθούμε με την έννοια της ρύθμισης του τουριστικού προϊόντος και να κατανεμηθεί ο τουρισμός σε ολόκληρη τη χώρα», είπε και συνέχισε: «Εχουμε χτίσει, ως χώρα, ένα πολύ καλό brand, αλλά βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι».

Κλείνοντας το συνέδριο, ο διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, Αλέξης Παπαχελάς, είπε πως ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικό προϊόν και ότι σε αυτό το πλαίσιο «η δημιουργία ενός think tank θα είναι χρήσιμη».

 
 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT