«Ψαλίδα» έως και 100% στα τιμολόγια ρεύματος του Ιουλίου – Τι θα πληρώσουμε

«Ψαλίδα» έως και 100% στα τιμολόγια ρεύματος του Ιουλίου – Τι θα πληρώσουμε

Η εικόνα για τα τιμολόγια του Ιουλίου θα οριστικοποιηθεί αφού γίνουν οι ανακοινώσεις και για την επιδοματική πολιτική

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για καλά… διαβασμένους είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ των παρόχων, ενώ όσο θα περνούν οι μήνες και θα φεύγουμε από την «προστασία» των κρατικών επιδοτήσεων, τόσο περισσότερο θα πρέπει να ασχοληθούν οι καταναλωτές με τις λεπτομέρειες και τα ψιλά γράμματα προκειμένου να αποφύγουν μεγάλες χρεώσεις.

Αργά χθες τη νύχτα ανακοινώθηκαν τα τιμολόγια του Ιουλίου. Ο βασικός πάροχος άφησε αμετάβλητες τις τιμές του καθώς παρά την πτώση της χονδρικής τιμής (σ.σ. τον Ιούνιο οι τιμές επέστρεψαν στα επίπεδα του Ιουνίου του 2021) υπάρχει ανησυχία στην αγορά για τις μεγάλες μεταβολές που καταγράφονται στην τιμή του φυσικού αερίου. Άλλοι πάροχοι έβγαλαν τιμολόγια «κράχτες» που κατεβάζουν πλέον την τιμή της κιλοβατώρας ακόμη και κάτω από τα 10 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στις επιλογές τους.

Η εικόνα για τα τιμολόγια του Ιουλίου θα οριστικοποιηθεί αφού γίνουν οι ανακοινώσεις και για την επιδοματική πολιτική. Δεδομένου ότι μεσολαβούν οι εκλογές της Κυριακής, το πιθανότερο είναι ότι οι ανακοινώσεις -είτε υπάρξουν επιδοτήσεις είτε όχι- θα είναι μια από τις πρώτες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αν δεν υπάρξουν επιδοτήσεις, ο λογαριασμός του Ιουλίου θα είναι αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο του Ιουνίου καθώς τον Ιούνιο δόθηκε επιδότηση 1,5 λεπτό ανά κιλοβατώρα.

H ΔΕΗ άφησε αμετάβλητα τα τιμολόγιά της με την τιμή της κιλοβατώρας να διαμορφώνεται στα 0,155 ευρώ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και στα 0,167 ευρώ για όσους καταναλώνουν περισσότερες από 500 κιλοβατώρες ανά μήνα ενώ η νυχτερινή χρέωση παρέμεινε και αυτή αμετάβλητη στα 0,114 ευρώ. Η Protergia έριξε τις τιμές σε συγκεκριμένα προγράμματα (π.χ στο οικιακό value το οποίο χρεώνει για τον Ιούλιο προς 0,1115 ευρώ την κάθε κιλοβατώρα από 0,1265 ευρώ τον Ιούνιο) ενώ στα περισσότερα, οι τιμές επίσης έμειναν αμετάβλητες. Αμετάβλητα τα τιμολόγια και από τον Ήρωνα με την χρέωση να διαμορφώνεται στα 0,179 ευρώ ανά κιλοβατώρα πριν από την έκπτωση συνέπειας και στα 0,1432 ευρώ μετά την έκπτωση. Η Elpedison από την πλευρά της, έχει κατεβάσει την χρέωση ακόμη και στα 0,111 ευρώ ανά κιλοβατώρα σε συγκεκριμένο πρόγραμμα (το elpedison green economy) αλλά στα υπόλοιπα προγράμματα η τιμή ανεβαίνει ακόμη και στα 0,199 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η NRG από την πλευρά της έχει κατεβάσει την δική της χρέωση ακόμη και στα 0,099 ευρώ ανά κιλοβατώρα αλλά και στην συγκεκριμένη εταιρεία υπάρχουν τιμολογιακές λύσεις που ανεβάζουν την χρέωση ανά κιλοβατώρα ακόμη και στα 0,182 ευρώ.

Πηγή: Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT