Αλλαξε χέρια το κτίριο της «Βωβός» στη Λεωφόρο Κηφισίας

Αλλαξε χέρια το κτίριο της «Βωβός» στη Λεωφόρο Κηφισίας

Ποια εταιρεία υπερθεμάτισε στον σημερινό πλειστηριασμό του ημιτελούς κτιρίου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυγατρική εταιρεία της Ten Brinke υπερθεμάτισε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», στον σημερινό πλειστηριασμό για το ημιτελές κτίριο της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στη Λεωφόρο Κηφισίας 109 στο Μαρούσι. Η θυγατρική της Ten Brinke υπέβαλε προσφορά 4.522.858 εκατ. ευρώ, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται σε 3.840.000 ευρώ.

Με την κίνηση αυτή η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με επικεφαλής τον Φώτη Γιόφτσιο, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από μεγάλο μεσιτικό γραφείο, εντάσσει στο χαρτοφυλάκιό της ένα ακίνητο σε ιδιαίτερα κομβική τοποθεσία στον άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι και σε μεγάλη εγγύτητα από την Αττική Οδό και μέσα σταθερής τροχιάς (Προαστιακός, ΗΣΑΠ). H εταιρεία αυτή τη στιγμή διαθέτει 61 εγκεκριμένα έργα, αξίας 380 εκατ. ευρώ, που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα δύο – τρία χρόνια, έχοντας, ήδη, ολοκληρώσει projects 250 εκατ. ευρώ.

To κτίριο της Λ. Κηφισίας

Το ημιτελές κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας 109 και την οδό Σίνα στο Μαρούσι είναι μία από τις πολλές ιδιοκτησίες της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (ΜΒΔΤ) που είχαν… καταδικαστεί να παραμείνουν «κουφάρια», σε συνέχεια αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το κτίριο διαθέτει ισόγειο επιφάνειας 600 τ.μ. και πρώτο όροφο 753 τ.μ. που βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης φέροντα οργανισμού. Ο δεύτερος όροφος βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής ξυλότυπου, έχουν δηλαδή τοποθετηθεί ξύλινα καλούπια, ενώ ο υπερθεματιστής διαθέτει δικαίωμα κατασκευής επιφάνειας 753 τ.μ.

Αλλαξε χέρια το κτίριο της «Βωβός» στη Λεωφόρο Κηφισίας-1

Η ανέγερση του συγκεκριμένου κτιρίου, που είχε ξεκινήσει λίγο μετά το 2000, ανεστάλη το 2004, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο είχαν προσφύγει σύλλογοι κατοίκων του Αμαρουσίου, αντιδρώντας με την υλοποίηση της ανάπτυξης που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το ρέμα Σαπφούς. Τον Ιούνιο του 2009 ο Μπάμπης Βωβός, στην τότε γενική συνέλευση της εταιρείας, δήλωνε ότι η εκ νέου οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς ολοκληρώνεται και αναμένεται να εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια. Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός δεν προχώρησε ποτέ λόγω και της κρίσης στην αγορά ακινήτων που ξεκίνησε το 2010 και οδήγησε το 2013 στην υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου τη ΜΒΔΤ. Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο ποτέ δεν εφαρμόστηκε, το 2018 θα πωλούνταν το ημιτελές κτίριο της Κηφισίας προς περίπου 5,6 εκατ. ευρώ.

Με κανένα από τα σχέδια αξιοποίησης να μην έχουν προχωρήσει, το ακίνητο-φάντασμα έχει περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο της Hellas Capital Leasing, η οποία έχει προχωρήσει, αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, στην εκποίησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT