Ρεύμα: Επιδότηση 1,4 λεπτό ανά κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο

Ρεύμα: Επιδότηση 1,4 λεπτό ανά κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο

Πού κυμαίνονται οι τιμές από τους παρόχους

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 1,4 λεπτό ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο υπουργός μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι οι τελικές τιμές των λογαριασμών θα φτάσουν σε επίπεδα αντίστοιχα ή χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν οι πόροι από τη φορολογία και η κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο επιδότησης έως ότου υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Ωστόσο, είχε δηλώσει, τηρείτο στάση αναμονής μέχρι να ανακοινωθούν οι τιμές από τους παρόχους.

«Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά, χωρίς μια μικρή ενίσχυση», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Πού κυμαίνονται οι τιμές από τους παρόχους

Υπενθυμίζεται ότι τα «πράσινα» τιμολόγια του Σεπτεμβρίου κυμαίνονται από 43% χαμηλότερα έως 8% υψηλότερα σε σχέση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα δεδομένα που αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, βάσει των ανακοινώσεων των παρόχων, οι τιμές διαμορφώνονται από 15,833 έως 19,95 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ από τα 16 προϊόντα που διατίθενται στην αγορά τα έξι είναι μειωμένα σε σχέση με τον Αύγουστο, έξι παρέμειναν σταθερά και τέσσερα αυξήθηκαν.

Μεταξύ αυτών που μειώθηκαν συγκαταλέγεται και το τιμολόγιο της ΔΕΗ, με το «πράσινο» έως 500 κιλοβατώρες να διαμορφώνεται στα 15,94 λεπτά/κιλοβατώρα ή 2,8% χαμηλότερα από τον Αύγουστο. 

Η διακύμανση των τιμών αντικατοπτρίζει τη σχετική αποκλιμάκωση της χρηματιστηριακής τιμής του ρεύματος τον Αύγουστο στα 129,83 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 135,54 τον Ιούλιο. 

Σημειώνεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός είχε αναφέρει ότι το φθινόπωρο αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών λόγω της φυσιολογικής μείωσης στη ζήτηση αλλά και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών.

Πηγή: Moneyreview.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT