Κύπρος – Κρήτη: Παρέμβαση Ισραήλ για την ηλεκτρική διασύνδεση

Κύπρος – Κρήτη: Παρέμβαση Ισραήλ για την ηλεκτρική διασύνδεση

«Κορυφαία προτεραιότητα το έργο», αναφέρει ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Ελι Κόεν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υψηλή αξία του Great Sea Interconnector για το Ισραήλ ανέδειξε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Eli Cohen σε συζήτηση που είχε με τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργο Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Cohen στο X, οι δύο υπουργοί «τόνισαν την ισχυρή σχέση και συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου». «Εγώ έδωσα έμφαση στη σπουδαία σημασία του έργου του Great Sea Interconnector για το Ισραήλ. Το έργο θα συνδέει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή», σημείωσε ο ίδιος.

Στην ανάρτησή του επισημαίνει ακόμα ότι «αυτό το πρωτοποριακό έργο είναι κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε ενεργειακές αγορές και ενδυναμώνει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό δίκτυο ενέργειας.

Ενόσω το έργο βρίσκεται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις, οι οποίες βάσει και των τελευταίων εξελίξεων αναμένεται να έχουν ξεκαθαριστεί μέχρι την Παρασκευή, θέση επί του ζητήματος πήρε και ο Πρέσβης του Ισραήλ, Noam Katz. Αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση του κ. Cohen, ο κ. Katz δήλωσε «Ο Great Sea Interconnector είναι η πρώτη υλοποίηση της εξέχουσας ιδέας στο σκεπτικό μας σε ό,τι αφορά τη διασυνδεσιμότητα και τους διαδρόμους», σχολίασε.

Πηγή: Moneyreview.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT