Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό από τις κρατήσεις στη Γερμανία

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό από τις κρατήσεις στη Γερμανία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Iσχυρό ήταν το κύμα τουριστικών κρατήσεων τον Ιανουάριο στη Γερμανία για τη φετινή σεζόν με τη μεγαλύτερη ζήτηση να καταγράφεται για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ισπανία. Αυτό επισημαίνει ο κορυφαίος εκδοτικός οίκος στη Γερμανία FVW, φιλοξενώντας αναφορές στελεχών της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας που σημειώνουν ότι ο φετινός Ιανουάριος ήταν ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών σε ό,τι αφορά το κλείσιμο κρατήσεων στη Γερμανία. Να σημειωθεί ότι για τον ελληνικό προορισμό η Γερμανία αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού. Το 2013 περί τα 2,3 εκατ. Γερμανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα δαπανώντας περίπου 1,9 δισ. ευρώ. Εκπρόσωπος του tour operator Τhomas Cook με αφορμή τις κρατήσεις του Ιανουαρίου ανέφερε για την Ελλάδα ότι συνεχίζει την επιτυχημένη περυσινή πορεία.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece Ανδρέας Ανδρεάδης σε εκδήλωση της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης παρουσίασε το διεθνές site, discovergreece.com για την προώθηση του ελληνικού προορισμού. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Αριστοτέλης Θωμόπουλος ανέφερε για τη Θεσσαλονίκη ότι «η νέα χρονιά άρχισε με ελπιδοφόρα μηνύματα για τον τουρισμό και είναι σαν να ξεκινάμε από μηδενική βάση, καθώς πέρυσι μηδενίσαμε τις απώλειες των περασμένων ετών όσον αφορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία μας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT