Οι Γερμανοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Οι Γερμανοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή ανάκαμψη θα σημειώσει ο ελληνικός τουριστικός προορισμός όπως δείχνουν οι προκρατήσεις από τη γερμανική αγορά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ένωσης των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων Γερμανίας κ. Γιούργκεν Μπούχι στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Παράλληλα, οι Γερμανοί οργανωτές περιηγητικών εκδρομών στη χώρα μας διαπιστώνουν διψήφιο ποσοστό αύξησης των κρατήσεων για ταξίδια στην Κεντρική Ελλάδα. Τη δυναμική επιστροφή του ελληνικού προορισμού επιβεβαιώνει και έρευνα της Travelzoo η oποία δείχνει ότι το 82% των πελατών της θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό και το 17% χαρακτηρίζει ως επιθυμητό προορισμό την Ελλάδα. Ο κ. Μπούχι τόνισε ότι Γερμανοί κατά τη φετινή περίοδο είναι τόσο πρόθυμοι για ταξίδια παρά ποτέ.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στην ITB η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε χθες στο Βερολίνο με τον Γερμανό υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Γιόακιμ Φούχτελ συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας για άτομα που χρήζουν περίθαλψης καθώς και αυτά της τρίτης ηλικίας. Η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί απ’ αυτό τον μήνα στη Ρόδο. Η κ. Κεφαλογιάννη δεσμεύθηκε το υπουργείο να προβεί σε όλες τις ενέργειες για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών στην πρόσβασή τους στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές υποδομές. Από τη πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Marketing Greece ανέφεραν σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης ότι το 2014 έχει αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. η χωρητικότητα θέσεων αεροπορικών εταιρειών με πτήσεις από το εξωτερικό προς τον ελληνικό προορισμό και σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΣΕΤΕ αναμένονται 2,5 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης η ομάδα των σεφ της Aldemar σε συνεργασία με τον ΕΟΤ ανέδειξε την ελληνική γαστρονομία. Τα επόμενα ταξίδια της ομάδας για την προβολή της γαστρονομίας μας θα γίνουν στο Παρίσι στις 12 Μαρτίου και στο Βέλγιο στις 31 Μαρτίου και στις 1, 3 και 4 Απριλίου.

Mε αφορμή την έκθεση ο γερμανικός εκδοτικός οίκος FVW μεταφέρει τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού για αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 4,5% το 2014 παρά τις απειλές για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο και την κρίση στην Ουκρανία. Πάντως, αναφέρει ότι οι ηγέτες του τουρισμού στο πλαίσιο της ΙΤΒ προέτρεψαν τους πολιτικούς να εκτονώσουν την τεταμένη κατάσταση στην Κριμαία, τονίζοντας ότι η απειλή σύγκρουσης στην περιοχή θα μπορούσε να αποδειχθεί τοξική για το σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας. Το Συμβούλιο εκτιμά ότι το 2014 θα πραγματοποιηθεί νέο ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις -οι οποίες πέρυσι έφθασαν σε 1,1 δισ.- λόγω της αυξανόμενης τουριστικής ζήτησης μεταξύ άλλων από την Κίνα και την Ινδία.

Eπιπροσθέτως, ο FVW σημειώνει την απόφαση ισχυρών Τour Operator (ΤUI, Der Touristik κ.ά.) να οργανώσουν την επιστροφή Γερμανών τουριστών από παραλιακά θέρετρα της Χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο και να σταματήσουν τις πτήσεις τους έως τις 14 Μαρτίου μετά την ταξιδιωτική Οδηγία που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω των βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, η Air Berlin ακύρωσε τις πτήσεις της έως τις 30 Απριλίου. Ανάλογες Οδηγίες έχουν εκδώσει η Ελβετία, η Αυστρία και η Ισπανία.

Δύο συμφωνίες

Στο μεταξύ, δύο σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες κλείστηκαν τις παραμονές της έκθεσης που αφορούν τη μελλοντική είσοδο ομίλου συμφερόντων του Αιγύπτιου επιχειρηματία Σαμίχ Σαουίρις στον FTI, τέταρτο μεγαλύτερο Τour Operator στη Γερμανία με την εξαγορά ποσοστού 25%-35% καθώς και στο δίκτυο ταξιδιωτικών γραφείων RT/Raiffeisen Touristik με την εξαγορά ποσοστού 74,9%. Tο RT/Raiffeisen Touristik πραγματοποιεί ετησίως ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 6 δισ. ευρώ και ο FTI ύψους 2,1 δισ. ευρώ. Ο κ. Σαουίρις είναι ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Orascom Development Holding με έδρα στην Ελβετία που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών, των ξενοδοχείων κ.α.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT