Ανοικτό το θέμα της εφαρμογής των προτάσεων του ΟΟΣΑ

Ανοικτό το θέμα της εφαρμογής των προτάσεων του ΟΟΣΑ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ανοικτό είναι ακόμα και το θέμα της εφαρμογής των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με αρμόδιο στέλεχος να εκτιμά ωστόσο ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξει σύγκλιση. Μετά τη σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε πως η τρόικα εμμένει στην εφαρμογή του 100% της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Από την πλευρά της κυβέρνησης, έγινε σαφές ότι η Ελλάδα επιδιώκει να εφαρμόσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα, αλλά όχι όλα όπως ακριβώς τα περιγράφει ο ΟΟΣΑ. Το ίδιο στέλεχος υποστήριξε ότι είμαστε στο 80% και λίγο παρακάτω όπως τα θέλει ο ΟΟΣΑ, καθώς σε κάποια θέλουμε εμείς να είναι προσαρμοσμένα στα ελληνικά δεδομένα ή βάσει των πρακτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

 Μάλιστα, ανέφερε ότι έχουμε καταθέσει τις εναλλακτικές προτάσεις μας για το γάλα, τα βιβλία και τα φάρμακα κ.λ.π. και τα τεχνικά κλιμάκια χτενίζουν τώρα και τις 329 προτάσεις του ΟΟΣΑ, μία προς μία. Την Κυριακή το απόγευμα θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ του κ. Χατζηδάκη και των επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θέλουν λεπτομερειακή ενημέρωση του που συγκλίνουμε και που όχι. Πάντως, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι στο τέλος θα υπάρξει σύγκλιση. Είναι πολλά θέματα και ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» ανέφερε, αλλά πρόσθεσε πως αν στοιχημάτιζε, θα στοιχημάτιζε στο ότι θα κλείσει η συμφωνία.

Πέραν αυτών, στη συνάντηση έκλεισαν:

1.   Υποχρεώσεις και χρονοδιάγραμμα για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, ώστε από 1/1/2015 να εφαρμοστεί το ιρλανδικό μοντέλο.

2.   Διαδικασία για το νόμο πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις (δέχονται την προσέγγιση της κυβέρνησης. Τώρα ο νόμος πλαίσιο και μετά οι δευτερογενείς διατάξεις).

3.   Υποχρεώσεις της χώρας στα διαρθρωτικά ταμεία για το 2014.

4.  Υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις.

Επίσης, η τρόικα έθεσε και πάλι το θέμα των εμπορικών μισθώσεων, αλλά ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στη θέση της, καθώς έχει νομοθετήσει και το έχει δεχτεί η αγορά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT