Αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αυστρία

Αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αυστρία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση κατά 22,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, παρουσίασαν μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2014 οι αυστριακές εισαγωγές από την Ελλάδα, φθάνοντας τα 143,1 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βιέννη ο οικονομικός και εμπορικός επιτετραμμένος της Αυστρίας στην Αθήνα, Μπρούνο Φράιταγκ.

Ανάπτυξη

Επισήμανε ταυτόχρονα πως στην Ελλάδα αναμένεται φέτος μια ελαφρά οικονομική ανάπτυξη, με αύξηση του ΑΕΠ μεταξύ 0,4 και 0,6%, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, ένα πρώτο θετικό βήμα, καθώς «οι εξαγωγές αυξάνονται, η ναυτιλία παρουσιάζει και πάλι ανοδική πορεία και η προηγούμενη τουριστική περίοδος υπήρξε εξαιρετική».

Το ύψος των αυστριακών εξαγωγών στην Ελλάδα, κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2014, παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι και ανήλθε στα 196,2 εκατ. ευρώ, γεγονός που φέρνει την Αυστρία να έχει απέναντι στην Ελλάδα ένα πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο ύψους 53 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2014.

Οπως ανέφερε ο Αυστριακός οικονομικός και εμπορικός επιτετραμμένος, από το 2008 οι αυστριακές εξαγωγές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ και ενώ τη χρονιά εκείνη είχαν φτάσει τα 753,3 εκατ. ευρώ –που υπήρξε και ο υψηλότερος έως σήμερα όγκος τους–, το 2013 ήταν μόνο 386,6 εκατ. ευρώ, με την οικοδομική βιομηχανία, τα οικοδομικά μηχανήματα και τα οικοδομικά υλικά να έχουν πληγεί περισσότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT