Στο επίκεντρο οι μεγάλες υποδομές τουρισμού

Στο επίκεντρο οι μεγάλες υποδομές τουρισμού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δέσμευση της κυβέρνησης να επενδύεται μισό δισ. ευρώ σε ετήσια βάση για τα επόμενα έξι χρόνια σε μεγάλες υποδομές τουρισμού και συναφών δραστηριοτήτων μέσω ΕΣΠΑ αναφέρθηκε, χθες, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, κηρύσσοντας τα εγκαίνια της 30ής έκθεσης τουρισμού «Φιλοξενία» στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε η υπουργός, διαμορφώνεται ένα σχέδιο που περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένες και κατανεμημένες στον χώρο δημόσιες πολιτικές μεταφρασμένες σε δράσεις. Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι στο νέο ΕΣΠΑ ύψους 20,8 δισ. ευρώ κατά την εξειδίκευση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων θα ληφθεί μέριμνα ώστε συγκεκριμένες κατηγορίες δράσεων και σημαντικοί πόροι να έχουν ως δικαιούχους τους δήμους της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ενισχύονται 1.000 επενδυτικά σχέδια στον Πράσινο και στον εναλλακτικό τουρισμό ύψους 70 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις οικοτουρισμού και υποδομών στην ύπαιθρο ενόψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων υποδομής ανέρχεται σε 151 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από τοπικούς φορείς σε έργα υποδομής όπως πάρκα οικοανάπτυξης, μαρίνες κ.ά.

Εξάλλου, η κ. Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΔΕΘ – ΗΕLEXPO κ. Τάσος Τζήκας υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία για συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με τη ΔΕΘ-ΗΕLΕΧPΟ στον τομέα της προβολής σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. Αναφερόμενη στην πορεία της τουριστικής κίνησης τη φετινή σεζόν τόνισε ότι ο αριθμός των αφίξεων ξένων επισκεπτών κινείται προς το επίπεδο των 23 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15% σε σχέση με το 2013. Σε ό,τι αφορά το 2015, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα συνεχισθεί η ανοδική πορεία των αφίξεων, τονίζοντας παράλληλα ότι θα αποτελέσει χρονιά-ορόσημο για προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων.

Σε σχέση με το μνημείο της Αμφίπολης η υπουργός υπογράμμισε ότι μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών. Επίσης, συμπλήρωσε ότι «ο Τύμβος Καστά μπορεί να τονώσει την τουριστική κίνηση ολόκληρης της Μακεδονίας με άμεσο αποτέλεσμα τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών». Τέλος, η υπουργός αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τη γ.γ. του υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη στενότερη συνεργασία των δύο υπουργείων και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT