Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής

Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2016-2020 παρουσιάσθηκε, χθες, σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τόνισε ότι ο τουρισμός στις σημερινές δύσκολες συνθήκες εντός και εκτός Ελλάδας, καλείται να λειτουργήσει ως το ισχυρό χαρτί ανάταξης της οικονομίας. Επίσης, αναφέρθηκε στον στόχο για αύξηση των διανυκτερεύσεων, επισημαίνοντας ότι φέτος ο μέσος όρος παραμονής των τουριστών στην Αττική παρέμεινε στο χαμηλό επίπεδο των 2 διανυκτερεύσεων. Η αν. υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά έκανε μνεία στην προτεραιότητα που δίνεται στο υπουργείο για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο συνεδριακός, αθλητικός, το city break κ.ά. O καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, δρ Δημήτρης Κούτουλας, που παρουσίασε την εισήγηση για το σχέδιο προβολής υπογράμμισε την ανάγκη διαφοροποίησης των λογότυπων που προωθούνταν μέχρι πρότινος η περιοχή, με στόχο την ανάδειξη των ονομάτων των προορισμών της Αττικής και όχι την ίδια την Αττική που δεν αποτελεί προορισμό αλλά διοικητικό διαμέρισμα. Για την Αθήνα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν περιλαμβάνεται ή έχει ελάχιστη παρουσία σε καταλόγους tοur operators όπως των Tui και DERTOUR.

Εξάλλου, σήμερα θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η παρουσίαση της έκθεσης επαγγελματικού γιότινγκ East Med Yacht Show που διοργανώνεται από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016 στη μαρίνα Ζέας από την Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών με τη συνεργασία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT