Ερχεται υποβάθμιση της ανάπτυξης από ΔΝΤ

Ερχεται υποβάθμιση της ανάπτυξης από ΔΝΤ

Νέα υποβάθμιση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία για το 2022 καθώς και το 2023 αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της έκθεσης World Economic Outlook που θα δημοσιευθεί το απόγευμα. Αυτή θα είναι η τρίτη υποβάθμιση του ΔΝΤ για την ανάπτυξη φέτος

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα υποβάθμιση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία για το 2022 καθώς και το 2023 αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της έκθεσης World Economic Outlook που θα δημοσιευθεί το απόγευμα. Αυτή θα είναι η τρίτη υποβάθμιση του ΔΝΤ για την ανάπτυξη φέτος. Τον Απρίλιο το Ταμείο είχε υποβαθμίσει την εκτίμησή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022 στο 3,6% από 4,4% που προέβλεπε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, και στο 3,6% το 2023 επίσης, από 3,8% πριν. Αυτόν τον μήνα, τόσο η διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα όσο και άλλοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν για νέα υποβάθμιση, καθώς πολλοί από τους κινδύνους για τους οποίους προειδοποίησε το Ταμείο πριν από τρεις μήνες, όπως ο υψηλότερος πληθωρισμός, η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση στην Κίνα και η επιδείνωση της κατάστασης στο ενεργειακό μέτωπο, έχουν εμφανιστεί.

Προς νέα παράταση ο διαγωνισμός για ΛΑΡΚΟ

Σε ακόμη μία παράταση οδηγείται ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έκανε αποδεκτό αίτημα υποψήφιου επενδυτή και αναμένεται να μεταφέρει την ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τις 29 Ιουλίου περί τα τέλη Αυγούστου. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως και το τοπίο γύρω από τις αποζημιώσεις των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη με αίτημα την ακύρωση της διαδικασίας ομαδικής απόλυσης περίπου 1.050 εργαζομένων.

Ξεκινάει η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Την Παρασκευή έφθασαν στην Ελλάδα από το Ισραήλ τα πρώτα μητρικά φυτά για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στη μονάδα της Tikun, στα Εξαμίλια Κορινθίας. Στόχος της εταιρείας είναι η άμεση έναρξη της καλλιέργειας στην καθετοποιημένη θερμοκηπιακή μονάδα, έκτασης 21.000 τ.μ. και ετήσιας παραγωγικής ικανότητας, 10 τόνων ξηρού ανθού. Στόχος, με βάση το χρονοδιάγραμμα της Tikun, είναι στο τέλος του 2022 να παραχθούν τα πρώτα φαρμακευτικά σκευάσματα για την εγχώρια αγορά αλλά και για το εξωτερικό.

Ερχεται υποβάθμιση της ανάπτυξης από ΔΝΤ-1

Η επιλογή γενικού διευθυντή στην ΕΕΤ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία επιλογής γενικού διευθυντή στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών, καθώς πέραν των 6 υποψηφιοτήτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, το διοικητικό συμβούλιο ανέθεσε στην Egon Zehnder που «τρέχει» τη διαδικασία, την περαιτέρω διεύρυνση υποψηφιοτήτων. Το ραντεβού δόθηκε για τον Σεπτέμβριο, οπότε και το Δ.Σ. της ΕΕΤ θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες. Χθες πάντως η γενική συνέλευση της ΕΕΤ ολοκλήρωσε τις οργανωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ενωσης και ενέκρινε ομόφωνα τις τροποποιήσεις του καταστατικού. Οπως ανακοινώθηκε, ανέθεσε παράλληλα, υιοθετώντας σχετική εισήγηση του Δ.Σ., καθήκοντα acting γενικού διευθυντή στη σημερινή γενική γραμματέα Χαρούλα Απαλαγάκη, μέχρι την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας επιλογής γενικού διευθυντή.

Ερχεται υποβάθμιση της ανάπτυξης από ΔΝΤ-2

Από φθινόπωρο το My ΤΕΚΑ

Ξεκινάει το φθινόπωρο η εφαρμογή My TEKA, αρχικά για μη μισθωτούς και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους για μισθωτούς ασφαλισμένους, οι οποίοι θα ενταχθούν στο νεοσύστατο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης. H πεποίθηση που εκφράζεται από το  υπουργείο Εργασίας είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει συσσωρευθεί κεφάλαιο ύψους 4 εκατ. ευρώ. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους, οι οποίοι εντάχθηκαν ή πρόκειται να ενταχθούν στο νέο Ταμείο και επισημάνθηκε η σημασία να αποκτήσουν οι νέοι επενδυτική και ασφαλιστική συνείδηση. Να λειτουργήσει δηλαδή το ΤΕΚΑ ως αντικίνητρο για τη «μαύρη» και την ανασφάλιστη εργασία. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη να εξοικειωθούν οι νέοι ασφαλισμένοι με τη δημιουργία επενδυτικού προφίλ και έτσι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για την επικουρική σύνταξη που θα λάβουν στη λήξη του εργασιακού τους βίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT