Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Federal Reserve και να μην επηρεάζονται από το κλίμα συναγερμού και κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που καλλιέργησε η νέα μείωση της παροχής αερίου από την Gazprom προς την Ευρώπη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Federal Reserve και να μην επηρεάζονται από το κλίμα συναγερμού και κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που καλλιέργησε η νέα μείωση της παροχής αερίου από την Gazprom προς την Ευρώπη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το θετικό κλίμα οφείλεται κυρίως στα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν βρετανικές εταιρείες, όπως οι Reckitt Benckiser και Smurfit Kappa, αλλά και η ιταλική τράπεζα UniCredit με τη μεγάλη έκθεσή της στη Ρωσία, όπως και οι αμερικανικοί κολοσσοί Microsoft και Alphabet. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα υπερκάλυψαν την όποια ανησυχία έχουν καλλιεργήσει οι προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, αλλά και μεγάλων επενδυτικών, όπως η Goldman Sachs, για επικείμενη ύφεση με κύρια αιτία πάντα την ενεργειακή κρίση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,47% και ο επίσης πανευρωπαϊκός αλλά μικρότερος Eurostoxx 50 κατέγραψε κέρδη 0,90%. Ομοίως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,57%, ο Xetra DAX επίσης με άνοδο 9,53% και ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού με κέρδη 0,75%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε, όμως, το χρηματιστήριο του Μιλάνου, παρά την υποβάθμιση της προοπτικής της Ιταλίας σε σταθερή από θετική από τον οίκο S&P αλλά και παρά τις πιέσεις που δέχεται η Ρώμη από τις Βρυξέλλες για να συνεχίσει την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού και επενδυτικού προγράμματος ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα αναδειχθεί από τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με κέρδη 1,51% κυρίως χάρη στο άλμα 8,6% που σημείωσε η μετοχή της UniCredit, καθώς νωρίτερα είχε αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για το σύνολο του τρέχοντος έτους, ενώ είχε προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών.

Εφτασαν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Ανοδικά κινήθηκαν άλλωστε και οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό Δυτικού Τέξας να κυμαίνεται το βράδυ στα 97,59 δολ. το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 2,75% και το Brent στα 104,9 δολ. το βαρέλι με άνοδο 1,67%.

Πηγή: Reuters, Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT