Ανοδικά τα χρηματιστήρια σε Αθήνα και Ευρώπη, αλλά η ανησυχία παραμένει

Ανοδικά τα χρηματιστήρια σε Αθήνα και Ευρώπη, αλλά η ανησυχία παραμένει

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφώντας τις πιέσεις που δέχτηκε ενδοσυνεδριακά, παρά την αδυναμία του τραπεζικού δείκτη, τη στιγμή που το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές παραμένει επιφυλακτικό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφώντας τις πιέσεις που δέχτηκε ενδοσυνεδριακά, παρά την αδυναμία του τραπεζικού δείκτη, τη στιγμή που το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές παραμένει επιφυλακτικό. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,10% και έκλεισε στις 892,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 63,35 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,09% στις 2.154,21 μονάδες, με κέρδη 0,04% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.381,58 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,63% στις 582,72 μονάδες. Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο +3,09%, ενώ κέρδη άνω του 2% σημείωσαν οι Σαράντης, Motor Oil και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Απώλειες άνω του 2% σημειώθηκαν στη Βιοχάλκο και άνω του 1% στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και σε Jumbo, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,10% και έκλεισε στις 892,37 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ελαφρώς υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών, βασιζόμενος σε καλά μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα και σε μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό, όπου έχει αναβαθμιστεί και η φετινή ανάπτυξη, επισημαίνει η Depolas Investment Services. «Ωστόσο, η αρνητική επίπτωση στα λειτουργικά περιθώρια λόγω των συνθηκών μάς οδηγεί σε μια περισσότερο συντηρητική στάση, παρότι οι αποτιμήσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ακριβές», όπως προσθέτει.

Με κέρδη ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην εκείνων του Λονδίνου και της Μαδρίτης, αν και παραμένουν οι ανησυχίες του επενδυτικού κοινού για τη σοβούσα ενεργειακή κρίση και τις δυσοίωνες προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διέκοψε την τριήμερη καθοδική πορεία του χθες και έκλεισε με 0,16%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,22% και κατά 0,33% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση ο DAX στη Φρανκφούρτη και συγκεκριμένα με 0,20%, με 0,39% ο CAC 40 στο Παρίσι και με 0,23% ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Παρά τα χθεσινά κέρδη του, ο STOXX 600 παραμένει πλησίον του ναδίρ μηνός. Οι αγορές αξιολογούν τους κινδύνους από την άνοδο των επιτοκίων, την πιθανή ύφεση και τον πληθωρισμό, ενώ έχουν στραμμένο το βλέμμα στη διήμερη σύνοδο των διοικητών κεντρικών τραπεζών στο Τζάκσον Χολ των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT