Νέα μελέτη για Mall ζητά το ΣτΕ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μελετητικά και νομοθετικά κενά που συνόδευσαν την ανέγερση του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου The Mall Athens καλείται να επιλύσει, με την προφανή αρωγή και της Πολιτείας, η ιδιοκτήτρια του κέντρου Lamda Development, μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Βάσει αυτής, ναι μεν η ανέγερση του κέντρου κρίθηκε παράνομη, πλην όμως δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί. Το ΣτΕ θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει πλήρης νομιμοποίηση εφόσον υποβληθεί μία νέα, πληρέστερη και με επιστημονική τεκμηρίωση, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που να καλύπτει τα έως τώρα κενά και να αιτιολογεί γιατί εγκρίθηκε ένας τόσο αυξημένος συντελεστής δόμησης.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου 3207/03, οι οποίες επέτρεπαν την ανάπτυξη στην περιοχή του Αγίου Θωμά, με συντελεστή δόμησης υπερδιπλάσιο από τον μέσο συντελεστή που προέβλεπε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της περιοχής. Κατά την αιτιολογία του ΣτΕ, οι μελέτες για τον μεγαλύτερο συντελεστή δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένες. Από την πλευρά της, η Lamda Development επισημαίνει ότι η αίτηση ακύρωσης που έκρινε το ΣτΕ στρεφόταν κατά του νόμου και όχι κατά του κέντρου, ή της εταιρείας. Αλλωστε, η Lamda Development εφάρμοσε τον σχετικό νόμο, προκειμένου να ανεγείρει το ακίνητο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT