Πρόσωπα και Πράγματα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχές Μαρτίου επιστρέφουν οι e-δημοπρασίες του ΤΑΙΠΕΔ

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να επανεκκινήσουν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιοποιημένα στοιχεία, θα δημοπρατηθούν ακίνητα συνολικής αξίας 8,25 εκατ. ευρώ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα και τον Βόλο. Οι δημοπρασίες θα λάβουν χώρα στις 6 και 7 Μαρτίου μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πύλης. Στην Αθήνα, ξεχωρίζει εξαώροφο κτίριο επί της οδού Ευαγγελιστρίας 9, με τιμή εκκίνησης το 1,5 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των υπολοίπων ακινήτων περιλαμβάνονται κυρίως οικόπεδα, όπως εκείνο στη Νεραντζιώτισσα στο Μαρούσι (πλησίον του The Mall), με επιφάνεια πέντε στρεμμάτων και τιμή εκκίνησης το 1,8 εκατ. ευρώ. Επίσης, πωλείται οικόπεδο σχεδόν 400 τ.μ. στην Καλλιθέα (συμβολή Λ. Συγγρού και Σκρα) αντί 1,2 εκατ. ευρώ.

Εκλεισε τα 2 καταστήματα Uterque στην Ελλάδα ο όμιλος της Inditex

Διεκόπη η λειτουργία των καταστημάτων Uterque στην Ελλάδα, που αφορούσαν στο όγδοο και πιο πρόσφατο εμπορικό σήμα του ισπανικού ομίλου Inditex (Zara). Ειδικότερα, ο όμιλος αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της Uterque που διέθετε μόλις δύο σημεία πώλησης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κηφισιά και στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι. Η εταιρεία εμπορεύεται υποδήματα, τσάντες και αξεσουάρ, όντας η νεότερη αλυσίδα του ισπανικού ομίλου διεθνώς, έχοντας αναπτύξει παρουσία σε 24 χώρες. Πάντως, η αποδοχή της από το καταναλωτικό κοινό δεν φαίνεται να είναι η προσδοκώμενη, δεδομένου ότι (με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) το 2012 ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 38% σε 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες αυξήθηκαν σε 3,3 εκατ. ευρώ, έναντι 2 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Πάντως, σύντομα, οι Ελληνες καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα της εταιρείας ηλεκτρονικά.

Συνεχίζεται η υποχώρηση των τιμών στην Ολλανδία

Νέα πτώση κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ετσι, οι τιμές των υφιστάμενων κατοικιών ήταν 3,7% χαμηλότερες κατά μέσο όρο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Πάντως, ο ρυθμός της πτώσης έχει επιβραδυνθεί, μιας και κατά τον Νοέμβριο, η υποχώρηση των τιμών «έτρεχε» με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 4,7%. Βέβαια, από τον Αύγουστο του 2008, όταν οι τιμές βρέθηκαν στο απόγειό τους, έχουν υποχωρήσει κατά 20,1%. Συνολικά, κατά το 2013 πωλήθηκαν 110.094 κατοικίες, μια πτώση της τάξεως του 6,1% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT