Αύξηση τιμών επαγγελματικών ακινήτων στην Ιρλανδία

Αύξηση τιμών επαγγελματικών ακινήτων στην Ιρλανδία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2006 καταγράφουν πλέον οι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων (κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα/καταστήματα, βιομηχανικά κτίρια) της Ιρλανδίας, καθώς η οικονομία της χώρας βελτιώνεται και οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται εκεί επιδιώκουν να μισθώσουν μεγαλύτερες επιφάνειες γραφείων. Σύμφωνα με στοιχεία της Investment Property Databank (IPD), η μέση αξία των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών αυξήθηκε 5% κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, σε σχέση με το τέλος του 2013. Η συνολική απόδοση των ακινήτων (συνδυασμός αξίας ακινήτου και εσόδων από μισθώματα) διαμορφώθηκε σε 7,2%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο από το δεύτερο τρίμηνο του 2006. Ταυτόχρονα, η απόδοση των ακινήτων, σε ετήσια βάση, κατά το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, διαμορφώθηκε σε 19,4%, μέγεθος που είναι το υψηλότερο απ’ όλες τις αγορές που καλύπτει η IPD.

Μεταξύ των επιμέρους κατηγοριών ακινήτων, την υψηλότερη απόδοση σε επίπεδο τριμήνου κατέγραψαν τα κτίρια γραφείων με 8,4%. Σύμφωνα με την IPD, η αυξημένη σταθερότητα της οικονομίας της χώρας, σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση από εγχώριους και ξένους επενδυτές οδηγούν τις τιμές προς τα πάνω.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT