Πρόσωπα και Πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση 10 μηνών για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Παράταση 10 επιπλέον μηνών λαμβάνει η διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων, κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους έως τον Φεβρουάριο του 2015. Ειδικότερα, με βάση σχετική υπουργική απόφαση, το ΥΠΕΚΑ έδωσε παράταση στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας με βάση τον νόμο Καλαφάτη (4178/2013). Με την ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι όσοι είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του προηγούμενου νόμου (Ν. 4014/2011) και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταφέρονται υποχρεωτικά στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 με προσαύξηση 1% ανά μήνα καθυστέρησης, μετά την παρέλευση του πρώτου εξαμήνου εφαρμογής του.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 150 εκατ. από Lamda Development

Την έγκριση των μετόχων της έκτακτης γενικής συνέλευσης έλαβε εντός της εβδομάδας η Lamda Development για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ που πρόκειται να πραγματοποιήσει, προκειμένου να εξυπηρετήσει μέρος των αναγκών χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης της έκτασης στο Ελληνικό. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση είχε δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα, ως αποτέλεσμα της ανάδειξης της Lamda Development σε προτιμητέο επενδυτή για την έκταση του πρώην αεροδρομίου. Η Lamda Development και το Global Investment Group (το οποίο απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από τον κινεζικό όμιλο Fosun Group και λοιπά ευρωπαϊκά κεφάλαια) πρόκειται να προχωρήσουν στη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, καθώς εκτιμάται ότι το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που θα τοποθετηθούν για την ανάπλαση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων θα αγγίξει τα 7 δισ. ευρώ.

Επιπλέον έσοδα αναζητεί η Sony που στρέφεται στην αγορά ακινήτων

Στην αγορά ακινήτων σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του ο ιαπωνικός τεχνολογικός όμιλος της Sony, σε μια προσπάθεια να διευρύνει την πηγή των εσόδων του. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τον προσεχή Αύγουστο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μια θυγατρική εταιρεία ακινήτων, η οποία θα δραστηριοποιείται στη μεσιτεία, τη διαχείριση ακινήτων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Με τον τρόπο αυτό, η διοίκηση της Sony προσδοκά να αξιοποιήσει και την πληθώρα των προσωπικών πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει από τους πελάτες των βασικών της δραστηριοτήτων, όπως οι προσωπικοί υπολογιστές της σειράς Vaio ή η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Playstation. Η νέα εταιρεία θα φέρει την επωνυμία Sony Real Estate Corp. και θα εδρεύει στο Τόκιο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT