Σύντομα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα αξίας 7 δισ. στο Ελληνικό

Ορόσημο χαρακτήρισε την είσοδο της Al Maabar στην ελληνική αγορά, με αφορμή την επένδυση για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από το Αμπου Ντάμπι, Γιουσίφ αλ Νουάις. Μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της προώθησης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επισήμανε ότι το έργο των 7 δισ. ευρώ για την ανάπλαση του Ελληνικού θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης, μεικτής χρήσης στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο της ανάπτυξης της έκτασης των 6,2 εκατομμυρίων τ.μ., για την ολοκλήρωση του οποίου θα απαιτηθούν αρκετά έτη, αναμένεται να ξεκινήσει το 2016. H οικοδομήσιμη έκταση των 3 εκατομμυρίων τ.μ. θα περιλαμβάνει χώρους καταστημάτων, κατοικιών και αναψυχής, καθώς και ξενοδοχεία και χώρους γραφείων. Παράλληλα δημιουργείται μητροπολιτικό πάρκο 2 εκατομμυρίων τ.μ. Η Al Maabar υπολογίζει ότι κατά τη διάρκεια του έργου θα δημιουργηθούν έως και 30.000 θέσεις εργασίας, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται να προκύψουν 50.000 νέες θέσεις. Η Al Maabar, σε συνεργασία με τη Lamda Development και την κινεζική Fosun, έχουν συστήσει την εταιρεία Global Investment Group, με έδρα το Λουξεμβούργο, για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό.

ΣτΕ υπέρ αναστολής έκδοσης αδειών

Νόμιμη κρίθηκε από το ΣτΕ η πρακτική της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και η απαγόρευση εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών σε περιπτώσεις περιοχών όπου επιχειρείται η διαφοροποίηση ή τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδιασμού, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποφεύγεται η έκρηξη οικοδομών από ιδιοκτήτες ή εργολάβους που θέλουν να προλάβουν τυχόν αλλαγές, κατοχυρώνοντας τα συμφέροντά τους. Η απόφαση του Ε΄ τμήματος του ΣτΕ αφορά την απόρριψη προσφυγών κατοίκων της Φιλοθέης. Το ανώτατο δικαστήριο δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια στην Πολιτεία να αναστέλλει σε μια περιοχή τη δόμηση μέχρις ότου ολοκληρωθεί η νέα πολεοδόμηση, κι αυτό, προκειμένου να αποφεύγεται η δημιουργία πραγματικών καταστάσεων από όσους σπεύσουν να εκμεταλλευτούν το προηγούμενο και ευνοϊκότερο καθεστώς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT