Επενδύουν στη γερμανική… περιφέρεια

Επενδύουν στη γερμανική… περιφέρεια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικά ακίνητα αξίας σχεδόν 10 δισ. ευρώ άλλαξαν ιδιοκτησία στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του πρώτου φετινού τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία της Savills, μέγεθος που αποτελεί αύξηση της τάξεως του 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση που καταγράφεται κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από το πρώτο τρίμηνο του 2006, όταν η αξία των συναλλαγών είχε ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ. Ηταν τέτοια η επενδυτική δραστηριότητα του πρώτου τριμήνου, που προσέγγισε τα 11,4 δισ. ευρώ που είχαν τοποθετηθεί στη γερμανική αγορά στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, διάστημα το οποίο είναι παραδοσιακά το πλέον δυναμικό του κάθε έτους.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Savills, η ανοδική αυτή πορεία των επενδύσεων αντανακλά την πρόθεση των επενδυτών να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο, με αποτέλεσμα να στοχεύουν πλέον και σε άλλα ακίνητα σε λιγότερο προβεβλημένες πόλεις της Γερμανίας. Ετσι, οι επενδύσεις σε πόλεις πλην των έξι βασικών αγορών (Βερολίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Ντίσελντορφ και Κολωνία) άγγιξαν τα 6,4 δισ. ευρώ, έναντι 3,2 δισ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Με βάση τα σχετικά στοιχεία, μεγάλη αύξηση της τάξεως του 154% καταγράφηκε στην κατηγορία των βιομηχανικών ακινήτων, ενώ ακολούθησαν με 64% τα κτίρια γραφείων.

Μεγάλη ήταν και η προτίμηση των επενδυτών σε χαρτοφυλάκια ακινήτων, τα οποία αποτέλεσαν το 44% των συνολικών επενδύσεων ή περίπου 4,3 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών να αφορά ακίνητα σε περιφερειακές πόλεις της χώρας. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν τα βιομηχανικά ακίνητα με 164% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT