Απαγορεύει τις πωλήσεις σε ξένους η Κορσική

Απαγορεύει τις πωλήσεις σε ξένους η Κορσική

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απαγόρευση πώλησης εξοχικών κατοικιών σε μη μόνιμους κατοίκους προχώρησαν οι τοπικοί άρχοντες του νησιού της Κορσικής στη Γαλλία, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη συνεχή άνοδο των τιμών, που έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των μόνιμων κατοίκων από τη δυνατότητα απόκτησης κατοικίας. Ωστόσο, παρά το σχετικό ψήφισμα της τοπικής Βουλής, νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι δύσκολα θα μπορέσει να γίνει νόμος, καθώς απαιτείται η έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου της Γαλλίας.

Μάλιστα, ακόμα κι αν υπερκεραστούν τα δύο σώματα, το πιθανότερο είναι να υπάρξουν προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, τη στιγμή που και η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι σε θέση να μπλοκάρει τέτοιες κινήσεις, καθώς προσκρούουν στην κοινοτική νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι υπαρκτό, δεδομένου ότι από τις 7.000 εξοχικές κατοικίες που βρίσκονταν στην Κορσική το 1968, σήμερα ο σχετικός αριθμός έχει εκτοξευτεί σε 710.000. Εξ αυτών, το 40% εκτιμάται ότι ανήκει σε μη μόνιμους κατοίκους, εκ των οποίων πολλοί είναι εύποροι αγοραστές από το Παρίσι, αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι αναζητούν ένα γραφικό σπίτι στο νησί της Μεσογείου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT