Πρόσωπα και Πράγματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στην εξασφάλιση αδειών η Minoan Group στο Κάβο Σίδερο

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η λήψη της οικοδομικής άδειας για την ανάπτυξη της έκτασης της Minoan Group στην περιοχή Κάβο Σίβερο της Κρήτης, καθώς -όπως ανέφερε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της εταιρείας Κρίστοφερ Εγκλετον- απομένει η έκδοση του προεδρικού διατάγματος, με την οποία θα καταστεί εφικτή η λήψη των οικοδομικών αδειών. Εφόσον εκδοθεί το Π.Δ., κάτι που κατά τον ίδιο αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων 2-3 μηνών, δεν αποκλείεται να καταστεί εφικτή η έναρξη των εργασιών μέχρι το τέλος του έτους. Για τις τρέχουσες ανάγκες χρηματοδότησης των απαιτούμενων διαδικασιών έως την έναρξη των εργασιών στο Κάβο Σίδερο, η Minoan Group ολοκλήρωσε εντός της εβδομάδας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, μέρος της οποίας θα διατεθεί και προς άλλες δραστηριότητες της εισηγμένης στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου.

Προχωρεί το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο

Υπεγράφη από τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη, η απαιτούμενη κοινή υπουργική απόφαση, όπου περιγράφονται οι απαιτούμενες διαδικασίες για την οργάνωση, υλοποίηση και λειτουργία του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου. Η έκδοση της υπουργικής απόφασης ήταν αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση και λειτουργία του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου με το οποίο δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δηλώσεων υπαγωγής σε ΠΠΔ, καθώς και παρακολούθησης και διεκπεραίωσης της έκδοσης του Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ), της Απόφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ), των Αποφάσεων Ανανέωσης και Τροποποίησης των ΑΕΠΟ καθώς και της αξιολόγησης της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ).

Μειώνει το κόστος στέγασης η Barclays στην Ασία

Συνεχίζει τις κινήσεις μείωσης του κόστους στέγασής της η Barclays, η οποία πριν από λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη μείωση των δαπανών της, τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν τις περικοπές 14.000 θέσεων εργασίας. Η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα προχώρησε στην αποδέσμευση γραφείων 5.575 τ.μ. που μίσθωνε στο κέντρο της Σιγκαπούρης, προκειμένου να περιορίσει το κόστος ενοικίασης, καθώς συνεχίζει να μετακινεί προσωπικό στην πόλη της Ασίας από το ακριβό κέντρο στα φθηνότερα προάστια. Τα εν λόγω γραφεία μισθώθηκαν από τη LinkedIn, το δημοφιλές επαγγελματικό δίκτυο επικοινωνίας στελεχών που επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία του στο κέντρο της πόλης, δηλαδή στο σημείο με τη μεγαλύτερη αίγλη, προκειμένου να προσελκύσει τα καλύτερα «ταλέντα» ως εργαζομένους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT