Δημοφιλέστερη πόλη για τις αλυσίδες λιανικής πώλησης το Παρίσι

Δημοφιλέστερη πόλη για τις αλυσίδες λιανικής πώλησης το Παρίσι

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παρίσι αποτελεί τη δημοφιλέστερη αγορά για τις αλυσίδες λιανικής πώλησης, καθώς η Πόλη του Φωτός προσείλκυσε 50 νέες αλυσίδες κατά τη διάρκεια του 2013, εκ των οποίων οι δέκα εντάσσονται στην κατηγορία της πολυτελούς μόδας, σύμφωνα με σχετική έρευνα της CBRE.

Το Παρίσι επωφελήθηκε από τη λειτουργία τριών νέων εμπορικών κέντρων στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, πλην όμως, η μεγαλύτερη ζήτηση αφορούσε τους δρόμους υψηλής εμπορικότητας, όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών υψηλής ραπτικής και μόδας κορυφώθηκε, κυρίως ως αποτέλεσμα της συνεχούς ανόδου του αριθμού των τουριστών και ιδίως εκείνων από την Κίνα.

Ως εκ τούτου, η Γαλλία βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, μπροστά από την Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ, που ολοκλήρωσαν την πρώτη τριάδα των δημοφιλέστερων χωρών για την εγκατάσταση νέων καταστημάτων. Σύμφωνα με την ανάλυση της CBRE, η επιφάνεια των καταστημάτων λιανικής αυξήθηκε κατά 1,7% σε παγκόσμια βάση, στη διάρκεια του 2013, ενώ το 51% των αλυσίδων έχει πλέον παρουσία και στις τρεις μεγάλες γεωγραφικές ζώνες, δηλαδή στην Αμερική, την Ευρώπη/Μέση Ανατολή και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι εμπορικές αλυσίδες εστίασαν περισσότερο σε ώριμες αγορές κατά τη διάρκεια του 2013, καθώς μάλιστα 18 από τις πόλεις μεγάλης ζήτησης εντάσσονται στην κατηγορία των ώριμων αγορών, έναντι 14 πόλεων το 2012. Αλλο ένα συμπέρασμα της έρευνας για το 2013 είναι ότι 83% των πόλεων της έρευνας είχαν τουλάχιστον μία νέα άφιξη εμπορικής αλυσίδας πέρυσι (από 81% το 2012), τη στιγμή που οι πόλεις με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είδαν ετήσια αύξηση νέων εισόδων της τάξεως του 28%.

Σε επίπεδο πόλεων, πλην της γαλλικής πρωτεύουσας, το Τόκιο βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 48 νέες αλυσίδες να εγκαινιάζουν καταστήματα – αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το 2012. Μάλιστα, οι μισές από τις νέες αλυσίδες (24 συνολικά) προέρχονται από τις ΗΠΑ, ενώ 18 από την Ευρώπη. Σημαντική ροή νέων εμπορικών σημάτων είδαν επίσης τόσο το Χονγκ Κονγκ, όσο και το Αμπου Ντάμπι (τέταρτη πόλη στην παγκόσμια κατάταξη) με 43 και 42 νέες αλυσίδες αντίστοιχα, στη διάρκεια του 2013.

Σημαντικές πόλεις υψηλής ζήτησης για τους εμπόρους είναι επίσης το Λονδίνο, που άλλωστε φιλοξενεί και των μεγαλύτερο αριθμό διεθνών σημάτων παγκοσμίως, όπως επίσης και το Πεκίνο, η Μόσχα, η Σαγκάη, η Φρανκφούρτη, η Ταϊπέι και η Σιγκαπούρη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT