Η άνοδος στις τιμές οικοπέδων επιδεινώνει το πρόβλημα στέγασης στο Λονδίνο

Η άνοδος στις τιμές οικοπέδων επιδεινώνει το πρόβλημα στέγασης στο Λονδίνο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάλογη ανοδική πορεία με εκείνη των κατοικιών καταγράφουν και τα λιγοστά οικόπεδα στο κεντρικό Λονδίνο, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια των εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων να διαθέσουν στην αγορά περισσότερες προσιτές κατοικίες, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το στεγαστικό πρόβλημα της βρετανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με έρευνα της Savills, οι τιμές των οικοπέδων αυξήθηκαν σχεδόν κατά 26% το 12μηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη του φετινού Μαρτίου. Πλέον, οι τιμές των οικοπέδων στο Λονδίνο είναι 27% υψηλότερες από το σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί το 2007, πριν δηλαδή από τη χρηματοπιστωτική κρίση που ακολούθησε. Σύμφωνα με την ανάλυση της Savills, το Λονδίνο χρειάζεται 50.000 νέες κατοικίες κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών. Εξ αυτών, το 57% δεν θα πρέπει να κοστίζει περισσότερο από 555 ευρώ/τ.μ., προκειμένου να είναι προσιτές οικονομικά στους κατοίκους.

Παρ’ όλα αυτά, η υψηλή ζήτηση ωθεί τις τιμές των οικοπέδων προς τα πάνω, καθώς τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς εταιρείες αναζητούν διαρκώς νέες περιοχές για να επενδύσουν. Η έντονη αυτή κινητικότητα οφείλεται στη διαρκή άνοδο των τιμών των κατοικιών, που τον Απρίλιο αυξήθηκαν για 16ο διαδοχικό μήνα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η κυβέρνηση έχει λανσάρει κίνητρα για τη διευκόλυνση των αγοραστών πρώτης κατοικίας, όπως άτοκα στεγαστικά δάνεια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT