Πρόσωπα και Πράγματα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλίες αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας

Σημαντική αναφορά στις πρωτοβουλίες αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας πραγματοποίησε κατά τον απολογισμό του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Οπως ανέφερε, πάνω από 80.000 ακίνητα αξιολογήθηκαν, εκ των οποίων περισσότερα από 3.000 έχουν προεπιλεγεί για αξιοποίηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπράτησης δημοσίων ακινήτων e-auction με συνεργασία της ΕΤΑΔ, ενώ τόνισε ότι το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ τον Μάιο του 2014 είχε 10 εταιρείες, 22 υποδομές και 1.000 ακίνητα προς αξιοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και σοβαρά προβλήματα κατά την προσπάθεια αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων, όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, έχουν αρθεί περίπου 90 ρυθμιστικά και διοικητικά εμπόδια σε διάστημα δυόμισι ετών.

Διευκρινίσεις για τη δικαστική εμπλοκή στο The Mall Athens

Στην προαναγγελία εισόδου και νέων επενδυτών στο υφιστάμενο σχήμα αραβικών και κινεζικών κεφαλαίων, που έχει συσταθεί για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό, προχώρησε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Lamda Development o διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Οδ. Αθανασίου. Αναφερόμενος στη δικαστική εμπλοκή με το εμπορικό κέντρο The Mall Athens, διευκρίνισε ότι η πρόσφατη υπουργική απόφαση για ένταξη του έργου στη διαδικασία του fast track (δρομολογείται ευρείας κλίμακας ενεργειακή επένδυση αναβάθμισης του ακινήτου) είναι ανεξάρτητη από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει ζητήσει το ΣτΕ, η οποία προχωράει κανονικά. Πάντως, στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφερόταν ότι μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης και της έκδοσης ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΣΕ) θα καλυφθούν και οι απαιτήσεις του ΣτΕ.

Στο χαρτοφυλάκιο της Accor προστέθηκαν 97 ξενοδοχεία

Στην απόκτηση  97 ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής αξίας 900 εκατ. ευρώ προχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες η αλυσίδα της Accor, που αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο ξενοδοχείων της Ευρώπης. Σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία, η Accor προχώρησε στην εξαγορά δύο επιμέρους χαρτοφυλακίων ξενοδοχείων. Το πρώτο και μεγαλύτερο αφορά συνολικά 86 ξενοδοχεία σε Γερμανία και Ολλανδία, τα οποία λειτουργούσε η Accor από το 2007.

Η αξία τους ανήλθε σε 722 εκατ. ευρώ και πωλητής ήταν ένα βρετανικό επενδυτικό fund (Moor Park Fund I και ΙΙ). Το δεύτερο χαρτοφυλάκιο αφορά 11 ξενοδοχεία στην Ελβετία, τα οποία πώλησε η Axa Real Estate και επίσης τελούσαν υπό τη διαχείριση της Accor από το 2008.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT