Το Ντουμπάι ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κατοικίας παγκοσμίως

Το Ντουμπάι ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κατοικίας παγκοσμίως

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ντουμπάι παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κατοικίας παγκοσμίως, καθώς κατά το 12μηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαρτίου του 2014, οι τιμές στο αραβικό εμιράτο σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 27,7%, σύμφωνα με έρευνα της Knight Frank. Ωστόσο, τα πρώτα μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου δημιουργίας «φούσκας» στην τοπική κτηματαγορά, φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, αν υπολογιστεί ότι κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, οι τιμές ενισχύθηκαν με ρυθμό της τάξεως του 3,4%, έναντι αντίστοιχης αύξησης κατά 9,2% κατά τον προηγούμενο χρόνο. Η τριμηνιαία αυτή αύξηση είναι χαμηλότερη απ’ ό,τι της Λιθουανίας, της Εσθονίας και της Μάλτας, ανέφερε χαρακτηριστικά η Knight Frank.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές στο Ντουμπάι καλούνται να περιορίσουν τη νέα, αλματώδη αύξηση των τιμών κατά την τελευταία διετία, καθώς η αγορά συμπεριφέρεται με τρόπο ανάλογο εκείνου που προηγήθηκε της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού του τραπεζικού δανεισμού, ενώ η κυβέρνηση διπλασίασε τον φόρο μεταβίβασης, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα φαινόμενα κερδοσκοπίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT