Πρόσωπα και Πράγματα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύσταση ΑΕΕΑΠ εξετάζει η Alpha Αστικά Ακίνητα

Την πιθανότητα σύστασης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) εξετάζει η διοίκηση της Alpha Αστικά Ακίνητα. Σύμφωνα με αναφορές τόσο του προέδρου, όσο και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κ. Θεμιστοκλή Κορκότζελου και Γιώργου Ποιμενίδη, η δραστηριοποίηση στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ είναι εντός των σχεδίων της εισηγμένης. «Περιμένουμε τις κατάλληλες συνθήκες» δήλωσαν χαρακτηριστικά οι διοικούντες την εταιρεία. Πάντως, εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση, το πιθανότερο είναι η απευθείας μετατροπή της εισηγμένης σε ΑΕΕΑΠ. Σε κάθε περίπτωση, το χαρτοφυλάκιο της Alpha Αστικά Ακίνητα θα απαιτήσει ενίσχυση, τόσο με ακίνητα από την Alpha Bank, όσο και πιθανώς από τρίτους επενδυτές, προκειμένου να αυξηθεί η ελκυστικότητά του προς υποψήφιους επενδυτές.

Προωθείται ενεργειακή αναβάθμιση και για τα αυθαίρετα

Την ενεργοποίηση ρύθμισης για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των ακινήτων και δη των κατοικιών δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, θα παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που σπεύδουν να τακτοποιήσουν το ακίνητό τους, να μπορούν να διαθέτουν το 50% του προστίμου που τους αναλογεί προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισής του. Εναλλακτικά, μπορούν να επιλέγουν στατικές αναβαθμίσεις. Σημειωτέον ότι η εν λόγω δυνατότητα παρέχεται από τον υφιστάμενο νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, που ψηφίστηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ανοίξει τον δρόμο για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου. Η ρύθμιση αφορά όλα τα αυθαίρετα που ανεγέρθησαν μετά το 2003.

80 εκατ. ευρώ πωλείται ρετιρέ διαμέρισμα στο Μανχάταν

Το ποσό των 80 εκατ. ευρώ ζητεί εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων για την πώληση διαμερίσματος στο ρετιρέ του πύργου Γούλγουορθ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ιστορικό υψηλό σε ό,τι αφορά τη ζητούμενη τιμή για ένα ακίνητο στην αμερικανική μεγαλούπολη, έστω κι αν αυτό βρίσκεται στην κορυφή του ιστορικού κτιρίου της πόλης. Πάντως, σύμφωνα με την εταιρεία εκτιμήσεων Miller Samuel, η τιμή έγκειται περισσότερο στον ιστορικό χαρακτήρα του κτιρίου, παρά στο σημείο ή την υψηλή ζήτηση στην αγορά πολυτελών κατοικιών της Νέας Υόρκης. Το εν λόγω ακίνητο προσφέρει επιφάνεια 810 τ.μ. και τέσσερα υπνοδωμάτια. Η Alchemy Properties έχει αναλάβει την ανακαίνιση των πάνω ορόφων του πύργου Γούλγουορθ, δημιουργώντας συνολικά 34 πολυτελή διαμερίσματα διαφόρων επιφανειών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT