Σύντομα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεταιο διαγωνισμός για το Θριάσιο Πεδίο

Την 1η Αυγούστου όρισε η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ ως την καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο. Με τον τρόπο αυτό έδωσε παράταση τριών εβδομάδων για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, δεδομένου ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος χθες, 11 Ιουλίου. Η παράταση δόθηκε έπειτα από αίτημα των ενδιαφερόμενων επενδυτικών σχημάτων, που ήδη φημολογείται ότι περιλαμβάνουν τόσο τον κινεζικό όμιλο της Cosco όσο και τη Foxconn, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους συναρμολόγησης ηλεκτρονικών προϊόντων παγκοσμίως, έχοντας ως πελάτες της εταιρείες όπως η Apple, η Microsoft και η Sony. Ενδιαφέρον για το Θριάσιο Πεδίο αναμένεται να εκφράσουν και εγχώριοι κατασκευαστικοί όμιλοι. Υπενθυμίζεται ότι το έργο της ανάπτυξης εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο θα αφορά επενδύσεις που θα ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 3.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας.

Αντιδράσεις για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Την αντίδραση των τοπικών φορέων συναντά ακόμα μία επιχειρούμενη αξιοποίηση δημόσιου ακινήτου από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Ο λόγος, για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας στην ανατολική ακτή της Θεσσαλονίκης, για την οποία το ΤΑΙΠΕΔ έχει συντάξει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και σχέδιο αξιοποίησης. Βάσει αυτής, τα 125 στρέμματα του ακινήτου προτείνεται να επιμεριστούν σε τρεις βασικές ζώνες, εκ των οποίων η μία ζώνη, η οποία καλύπτει 62 στρέμματα στο δυτικό παραλιακό μέτωπο του ακινήτου, θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη τουριστικού και παραθεριστικού χωριού. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής τάχθηκε εναντίον της προτεινόμενης αξιοποίησης για πολιτικούς λόγους, αναφέροντας ότι «η περιοχή της Αγίας Τριάδας πρέπει να αξιοποιηθεί πραγματικά, με κάθε τρόπο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και όχι να ξεπουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των ελλειμμάτων και το κλείσιμο της μαύρης τρύπας του κράτους».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT