Πρόσωπα και Πράγματα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάπτυξη παραλιακής ζώνης Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Στην ήπια ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αποσκοπεί σχετικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε εντός της εβδομάδας από το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για έκταση 220 στρεμμάτων που περιλαμβάνει και τη μαρίνα Αθηνών, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση και ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής. Σημειωτέον ότι αντικείμενο του διαγωνισμού δεν είναι το ίδιο το ακίνητο του ΣΕΦ και οι παρακείμενοι αυτού χώροι, όπως π.χ. το Δελφινάριο. Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε και διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ακινήτων εντός της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου, στην Κρήτη. Πρόκειται για έκταση 30.000 τ.μ. (προβλέπονται ήπιες εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις) και παραθαλάσσια έκταση 316.000 τ.μ., όπου προβλέπεται η ανάπτυξη συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών.

Εχει υλοποιηθεί το 20% του έργου του Κτηματολογίου

Ετος τομών για το Εθνικό Κτηματολόγιο και για την πορεία του τα επόμενα χρόνια χαρακτήρισε το 2014 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον μετασχηματισμό του προσωρινού Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης σε οριστικό. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, πλέον έχει καταχωρισθεί στο Κτηματολόγιο το 20% των δικαιωμάτων της χώρας, γεγονός που έχει επιτρέψει την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών ενόψει της καταχώρισης του υπόλοιπου 80% των δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, εντός των ημερών, αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της περαιτέρω χρηματοδότησης έργων του Εθνικού Κτηματολογίου, μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η κατακύρωση και υπογραφή συμβολαίων με μελετητικά γραφεία.

Ακίνητο στο Σαν Φρανσίσκο αγόρασε το Νορβηγικό Ταμείο

Συνεχίζει να εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του το κρατικά ελεγχόμενο επενδυτικό Ταμείο της Νορβηγίας, το οποίο διαθέτει συνολικό ενεργητικό της τάξεως των 684 δισ. ευρώ. Στην πιο πρόσφατη κίνηση που καταγράφηκε, το Ταμείο προχώρησε στην αγορά, από κοινού με τον αμερικανικό όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών TIAA-CREF, ενός κτιρίου γραφείων επιφάνειας 47.000 τ.μ., στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο. Το Ταμείο της Νορβηγίας κατέβαλε ποσό 107 εκατ. ευρώ για την αγορά του 49,9% του ακινήτου, ενώ το υπόλοιπο 50,1% θα ελέγχεται από την αμερικανική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει και τη διαχείρισή του. Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, το εν λόγω επενδυτικό ταμείο της σκανδιναβικής χώρας έχει αυξήσει κατακόρυφα τις επενδύσεις του στην παγκόσμια αγορά ακινήτων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT