Εξαίρεση το Κόπλαντ στη Βρετανία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις μία περιοχή σε όλη την Αγγλία εκτιμάται ότι διαθέτει προσιτές οικονομικά κατοικίες, δηλαδή οι τιμές είναι σε ύψος που ανταποκρίνεται στην αγοραστική δύναμη των πολιτών. Ο λόγος για την περιοχή Κόπλαντ στη Λέικ Ντίστρικτ, που βρίσκεται στο βορειοδυτικά της χώρας. Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας TUC, προκύπτει ότι η εν λόγω περιοχή είναι η μοναδική σε όλη τη χώρα όπου η μέση τιμή πώλησης είναι χαμηλότερη από τρεις ετήσιους μισθούς, που θεωρείται ότι είναι το ορόσημο για την αξιολόγηση των υπερτιμημένων ή αντίστροφα υποτιμημένων κατοικιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1997 σχεδόν το 20% των περιοχών θεωρούνταν οικονομικά προσιτό για την απόκτηση κατοικίας. Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 16 ετών, από τις 72 περιοχές που κατατάσσονταν στη συγκεκριμένη κατηγορία, σήμερα έχει απομείνει η προαναφερθείσα περιοχή του Κόπλαντ. Ως εκ τούτου, πλέον, δεν υπάρχει καμία περιοχή στις νοτιοανατολικές, τις νοτιοδυτικές, τις ανατολικές επαρχίες της χώρας, αλλά φυσικά ούτε και στο Λονδίνο, όπου η μέση τιμή πώλησης κατοικίας να ευθυγραμμίζεται με την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT