Με ταχείς ρυθμούς ανακάμπτουν οι τιμές στην κτηματαγορά της Ιρλανδίας

Με ταχείς ρυθμούς ανακάμπτουν οι τιμές στην κτηματαγορά της Ιρλανδίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η πορεία ανάκαμψης των τιμών των κατοικιών στην Ιρλανδία, μετά την κατάρρευση των τελευταίων ετών, η οποία προκάλεσε απώλειες αξιών της τάξεως του 55%-60% κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ιρλανδίας, τον Ιούλιο οι τιμές ενισχύθηκαν με ρυθμό της τάξεως του 13,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Μάλιστα, όπως προκύπτει, ο ρυθμός αύξησης των τιμών επιταχύνεται συνεχώς, δείγμα της σταθερής βελτίωσης του κλίματος στην αγορά. Συγκεκριμένα, η αντίστοιχη ετήσια άνοδος των τιμών τον Ιούνιο είχε διαμορφωθεί σε 12,5%. Σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο η άνοδος διαμορφώθηκε σε 2%, έναντι ανόδου 2,9% τον Ιούνιο (σε σχέση δηλαδή με τον Μάιο).

Στο Δουβλίνο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 23,2% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα η άνοδος διαμορφώθηκε σε 2,5%. Παρά τη σημαντική αυτή άνοδο των τιμών, οι τιμές στο Δουβλίνο εξακολουθούν να είναι 41,2% χαμηλότερες σε σχέση με το ανώτατο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί στις αρχές του 2007.

Αντίστοιχα, στο σύνολο της χώρας, οι τιμές είναι σήμερα 45,1% χαμηλότερες σε σχέση με το υψηλότερο σημείο τους, το οποίο είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2007. Συνολικά στη χώρα, οι σημερινές τιμές είναι 42,3% χαμηλότερες από το απόγειό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT