Νέο γιγάντιο εμπορικό κέντρο 100.000 τ.μ. με 270 καταστήματα στο Βερολίνο

Νέο γιγάντιο εμπορικό κέντρο 100.000 τ.μ. με 270 καταστήματα στο Βερολίνο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύεται το τουριστικό προφίλ του Βερολίνου ως ένας από τους προτιμητέους ευρωπαϊκούς προορισμούς για καταναλωτές από όλο τον κόσμο, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα εγκαινιάστηκε το Mall of Berlin, ένα εμπορικό κέντρο 270 καταστημάτων και 100.000 τ.μ., το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην Ποτσντάμερ Πλατς. Μάλιστα, στόχος της Harald Huth, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το νέο κέντρο, είναι η άμεση αύξηση της διαθέσιμης εκμισθώσιμης επιφάνειας κατά επιπλέον 30.000 τ.μ., γεγονός που θα καταστήσει το Mall of Berlin το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Γερμανίας. Η έλευση του νέου αυτού «γίγαντα» στη γερμανική πρωτεύουσα θεωρείται μια φυσιολογική εξέλιξη, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αφίξεις τουριστών στην πόλη, τονώνοντας σημαντικά και τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 4,7% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 0,4% στο σύνολο της Γερμανίας. Ωστόσο, η ανάπτυξη αυτή δεν σημαίνει ότι όλα τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι βιώσιμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Jones Lang LaSalle, υπολογίζεται ότι λειτουργούν 40 εμπορικά κέντρα στη γερμανική πρωτεύουσα, αριθμός που κρίνεται υπεράριθμος για τα δεδομένα της πόλης. Μοιραία, κάθε νέο εμπορικό κέντρο θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα πιο αδύναμα κέντρα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί πριν από αρκετά χρόνια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT