Η οικονομική ανάκαμψη ευνοεί τα ακίνητα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Η οικονομική ανάκαμψη ευνοεί τα ακίνητα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένες εμφανίζονται οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors). Ενας από τους βασικούς λόγους για την αισιόδοξη αυτή εκτίμηση είναι η θετική εικόνα που προέκυψε με την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι περισσότερες αγορές φαίνεται πως συνέχισαν την πορεία ανάκαμψής τους. Ως εκ τούτου, η πλειονότητα των εκτιμητών – μελών του RICS εκτιμά πως οι αξίες αναμένεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, ιδίως αν συνεκτιμηθεί και η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στις περισσότερες χώρες, παράγοντας κρίσιμος για την παροχή ώθησης και στην αγορά ακινήτων.

Από τις χώρες όπου προβλέπεται αύξηση των τιμών των ακινήτων, αλλά και των τιμών ενοικίασης σε όλα τα είδη (κτίρια γραφείων, εμπορικά ακίνητα και βιομηχανικά κτίρια/αποθηκευτικές εγκαταστάσεις), διακρίνονται η Βουλγαρία και η Ουγγαρία. Ανοδικά προβλέπεται να κινηθούν και τα ενοίκια στη Δημοκρατία της Τσεχίας, όπου όμως οι τιμές των ενοικίων αλλού θα ενισχυθούν και αλλού θα υποχωρήσουν. Αντίστοιχα, στη Ρουμανία, ο ρυθμός ανόδου των τιμών πώλησης των επαγγελματικών ακινήτων αναμένεται να καταγράψει επιβράδυνση στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, ενώ οι τιμές ενοικίασης εκτιμάται πως θα υποχωρήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT