«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και στο Δημόσιο

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και στο Δημόσιο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις της τάξεως του 1 δισ. ευρώ για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια του Δημοσίου δρομολογεί το υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Για τον σκοπό αυτό, ο ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης είχε εντός της εβδομάδας συναντήσεις με εκπροσώπους των τραπεζών, οι οποίες θα κληθούν να συνδράμουν στο σχετικό πρόγραμμα, ενώ προβλέπεται να αξιοποιηθούν και κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ. Σημειωτέον ότι στόχος του προγράμματος, πέραν της μείωσης των λειτουργικών δαπανών για το Δημόσιο, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας, είναι η δημιουργία περίπου 15.000 νέων θέσεων εργασίας, κυρίως λόγω της τόνωσης που θα παρασχεθεί στις σχετικές επιχειρήσεις του οικοδομικού και βιομηχανικού κλάδου. Το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια θα απορροφήσει 220 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και αποτελεί τον έναν από τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής εξοικονόμησης ενέργειας. Οι άλλοι δύο είναι η εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος για επαγελματικά κτίρια και η συνέχιση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Νέα ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων

Για τις 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η επόμενη ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω του δικτυακού τόπου www.e-publicrealestate.gr. Σε αυτήν προβλέπεται να βρεθούν προς πώληση επτά κενά ακίνητα του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και ορισμένα διατηρητέα. Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στο κέντρο της Μεσσήνης στον ομώνυμο δήμο, αλλά και στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Επίσης, στη δημοπρασία θα βρεθεί και τριώροφο διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Πάτρας, κτίριο που βρίσκεται στην Παραμυθιά του νομού Θεσπρωτίας, διώροφο κτίριο στη Λίμνη Ευβοίας, όπως επίσης και το πρώην κτίριο του ειρηνοδικείου στην Κλειτορία Αχαΐας, το οποίο δεν προσείλκυσε ενδιαφερομένους στην προηγούμενη δημοπρασία. Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η ηλεκτρονική δημοπρασία για τα 12 ακίνητα της Πλάκας, που έχει ήδη παραταθεί, κυρίως λόγω του ότι σε ορισμένα εξ αυτών βρίσκονται ένοικοι, οι οποίοι θα πρέπει να αποχωρήσουν, ενώ σε άλλα βρίσκονται φορείς του υπ. Πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT