Αναβαθμίζει κτίριά της η Roche

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επένδυση της τάξεως των 2,52 δισ. ευρώ στην αγορά ακινήτων της Βασιλείας στην Ελβετία αναμένεται να προχωρήσει εντός της προσεχούς δεκαετίας ο φαρμακευτικός κολοσσός της Roche Holding. Στόχος είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της, τόσο αναφορικά με τα γραφεία της όσο και σε σχέση με το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Η Roche σχεδιάζει την κατασκευή νέου ερευνητικού κέντρου για τη στέγαση περίπου 1.900 εργαζομένων, όπως επίσης κι ένα νέο κτίριο γραφείων, όπου θα εργάζονται 1.700 υπάλληλοι.

Παράλληλα με τα νέα κτίρια, η εταιρεία θα αναβαθμίσει τις υποδομές των υφιστάμενων κτιρίων της, ενώ θα ανακαινίσει κι ένα ιστορικό κτίριο γραφείων της. Σημειωτέον ότι ήδη η εταιρεία χτίζει ένα κτίριο γραφείων 41 ορόφων

Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο της Roche, που αποτελεί παράλληλα και «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πόλη της Βασιλείας, η οποία θα αναδειχθεί σε παγκόσμιο κέντρο των επιχειρήσεων του εν λόγω φαρμακευτικού ομίλου.

Πάντως, η πόλη έχει ήδη επωφεληθεί σημαντικά από την παρουσία των φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς εκτός από τη Roche, την έδρα της εκεί διατηρεί και η Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT