Πρόσωπα και πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς μισθωτή θα παραμείνουν οι καπναποθήκες του Κεράνη

Καμία πιθανότητα δεν υπάρχει πλέον για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στο επί χρόνια αναξιοποίητο ακίνητο του Κεράνη, το οποίο ανήκει πλέον στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Αυτό προέκυψε έπειτα από σχετική συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη και τον Δικηγορικό Σύλλογο του Πειραιά, όπου συμφωνήθηκε η ανακατασκευή του κτιρίου της Ραλλείου και η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων στο εν λόγω ακίνητο. Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση της σχετικής δραστηριότητας στο κτίριο του Κεράνη, το οποίο βρίσκεται στη Λ. Θηβών, είχε συγκεντρώσει την έντονη αντίδραση τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και του δικηγορικού συλλόγου. Το ζητούμενο είναι το ποια τελικά δημόσια υπηρεσία θα μισθώσει το κτίριο του Κεράνη, καθώς επί 15 χρόνια παραμένει κενό.

Ποσοστό επί του τζίρου αντί ενοικίου σε καταστήματα

Με στόχο τη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος, που με τη σειρά του θα προσφέρει «ανάσα» στους καταστηματάρχες, ξεκινάει σήμερα το πανελλαδικό 10ήμερο εκπτώσεων. Η πορεία των φετινών φθινοπωρινών εκπτώσεων αναμένεται να καθορίσει, εν μέρει, και την τύχη αρκετών ακινήτων που μισθώνονται από επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Σημειωτέον ότι τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να διαδίδεται το φαινόμενο των καταστημάτων που μισθώνονται έναντι συμβολικού τιμήματος, με αντάλλαγμα την παροχή ποσοστού από τις πωλήσεις του καταστήματος. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων αναμένουν την περίοδο των εκπτώσεων με μεγάλο ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση, το φθινοπωρινό 10ήμερο εκπτώσεων αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο κατά το 2013, με αποτέλεσμα να επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία και για φέτος.

Δύο ξενοδοχεία στη Βενετία ανακαινίζει ο όμιλος Hines

Περίπου 300 εκατ. ευρώ επιδιώκει να αντλήσει ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Hines για την πραγματοποίηση εργασιών ανακαίνισης σε δύο ξενοδοχεία στο κέντρο της Βενετίας. Πρόκειται για έργο που πραγματοποιείται σε σύμπραξη με το ιταλικό Δημόσιο, στο πλαίσιο σύμβασης παραχώρησης εκμετάλλευσης που έχει υπογραφεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιταλικό Δημόσιο έχει εκπονήσει πρόγραμμα πώλησης δημόσιων ακινήτων με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις πωλήσεις θα οδηγηθούν προς την κατεύθυνση της μείωσης του δημοσίου χρέους της χώρας, που υπολογίζεται σε περίπου 2,2 τρισ. ευρώ. Σημειωτέον ότι η Hines εξετάζει επενδύσεις και στην ελληνική αγορά ακινήτων, έχοντας διαπραγματευτεί, μεταξύ άλλων, την αγορά του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT