Σύντομα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τονωτική ένεση σε απασχόληση, ΑΕΠ από Ελληνικό

Περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας με ορίζοντα το 2031 θα δημιουργηθούν από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, το ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 2% από τη συγκεκριμένη επένδυση, ενώ στο τέλος της περιόδου (2031) προκύπτει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα είναι 1,5% μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που θα ήταν αν δεν είχε πραγματοποιηθεί το έργο. Στο τέλος της περιόδου, το 2031, θα έχουν δημιουργηθεί ενδογενώς περίπου 63.000 νέες θέσεις εργασίας. Στις νέες αυτές θέσεις εργασίας θα πρέπει να προστεθούν και κάποιες που οφείλονται στη λειτουργία των εγκαταστάσεων και δεν μπορούν να καταγραφούν από το υπόδειγμα με το οποίο γίνονται οι προσομοιώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο σε πρώτη φάση ήγειρε ενστάσεις και δεν «άναψε το πράσινο φως», όπως αναμενόταν.

Κέρδη 36 εκατ. ευρώ για Grivalia Properties

Αισθητή ήταν η βελτίωση της κερδοφορίας της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (πρώην Eurobank Properties) κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου, καθώς η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 36 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Βασικός λόγος για την εξέλιξη αυτή ήταν η άνοδος κατά 32% των εσόδων από μισθώματα, τα οποία διαμορφώθηκαν φέτος σε 36,7 εκατ. ευρώ, έναντι 27,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η ανάσχεση της εγγραφής λογιστικών ζημιών από την αναπροσαρμογή των ακινήτων της εταιρείας στην εύλογη αξία. Σημειωτέον ότι τα διαθέσιμα της εταιρείας ανέρχονται σήμερα σε 170 εκατ. ευρώ, ενώ ο δανεισμός έχει περιοριστεί σε 65 εκατ. ευρώ, έναντι 125 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω της πλήρους αποπληρωμής υφιστάμενου ομολογιακού δανείου ύψους 56 εκατ. ευρώ της θυγατρικής Cloud Hellas Κτηματική Α.Ε. Προσφάτως η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι δρομολογούνται νέες επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ για απόκτηση νέων ακινήτων στην επόμενη τριετία με στόχο τη δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 1,3 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT