Επενδύσεις 4 δισ. ευρώ από AEW

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως 4 δισ. ευρώ αναμένεται να επενδύσει στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων τα επόμενα τρία χρόνια η επενδυτική εταιρεία AEW Europe, καθώς η ζήτηση από Ασιάτες επενδυτές είναι όλο και μεγαλύτερη. Η ροή κεφαλαίων από την Ασία έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και μάλιστα εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια, ανέφεραν πρόσφατα στελέχη της AEW, η οποία διαχειρίζεται συνολικά ακίνητα αξίας 18 δισ. ευρώ στην Ευρώπη, πολλά εκ των οποίων ανήκουν σε συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες της Ασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 οι επενδυτές από την Ασία τοποθέτησαν συνολικά κεφάλαια 11,5 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle. Στόχος τους ήταν η εξασφάλιση υψηλών αποδόσεων εν μέσω ενός γενικότερου περιβάλλοντος ιστορικά χαμηλών επιτοκίων. Φέτος, εκτιμάται ότι θα επενδυθούν επιπλέον κεφάλαια της τάξεως 9,45 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η AEW Europe σχεδιάζει να διπλασιάσει την αξία των ακινήτων που διαχειρίζεται σε Βρετανία και Γερμανία τα επόμενα δύο χρόνια. Στόχος είναι ακίνητα σε λογικές τιμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT