Σε τιμές 2007 τα επαγγελματικά στις ΗΠΑ

Σε τιμές 2007 τα επαγγελματικά στις ΗΠΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το ανώτατο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί. Σύμφωνα με τη Moody’s, ο σχετικός δείκτης τιμών, που επιμελείται η εταιρεία μαζί με την RCA, αυξήθηκε εκ νέου τον φετινό Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο είχε βρεθεί τον Νοέμβριο του 2007, σχεδόν ένα χρόνο δηλαδή πριν από την παγκόσμια κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που οδήγησε στην κατάρρευση των τιμών των ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Moody’s, οι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων (κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, συγκροτήματα διαμερισμάτων που απευθύνονται σε επενδυτές κ.ο.κ.) έχουν πλέον αυξηθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, συγκριτικά με το πρόσφατο χαμηλό τους, που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2010. Στην «πρώτη γραμμή» της ανάκαμψης των τιμών βρέθηκαν τα συγκροτήματα διαμερισμάτων σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως επίσης και κτίρια γραφείων που βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων. Η αύξηση των τιμών οφείλεται στο χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης, αλλά και στην αυξημένη διαθεσιμότητα ακινήτων προς επένδυση, γεγονός που ενίσχυσε τις αγοραπωλησίες και το επενδυτικό ενδιαφέρον γενικότερα.

Σύμφωνα με τη Moody’s, πλέον οι τιμές των διαμερισμάτων στις ΗΠΑ είναι 18% υψηλότερες από το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο είχαν βρεθεί πριν από την κρίση, ενώ, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, τα δημοφιλέστερα κτίρια γραφείων έχουν καταγράψει αύξηση τιμών της τάξεως του 18%. Στον αντίποδα, οι τιμές των εμπορικών κέντρων είχαν μικρότερη άνοδο, η οποία δεν ξεπέρασε το 5,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT