Μικρότερος ο κίνδυνος «φούσκας» στο Ντουμπάι

Μικρότερος ο κίνδυνος «φούσκας» στο Ντουμπάι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθησυχαστικό εμφανίζεται πλέον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναφορικά με τη δημιουργία φαινομένου νέας «φούσκας» στην αγορά ακινήτων του Ντουμπάι, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική πρόσφατη ανακοίνωση, το Ταμείο δεν ανησυχεί πλέον για την τοπική κτηματαγορά, έπειτα από τη σημαντική κάμψη του ρυθμού αύξησης των τιμών. Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, στελέχη του ΔΝΤ εξέφραζαν την ανησυχία τους για την αγορά του Ντουμπάι, μετά τις νέες αυξήσεις τιμών με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 20%-25%. Ωστόσο, έκτοτε, με τη συνδρομή και σχετικών μέτρων που επιβλήθηκαν από τις τοπικές αρχές, οι τιμές έχουν πλέον σταθεροποιηθεί.

Σε πρόσφατη έρευνα της Jones Lang LaSalle για το τρίτο τρίμηνο του έτους, προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών πώλησης κατοικιών σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο περιορίστηκε σε μόλις 1%, ενώ η άνοδος των ενοικίων ήταν της τάξεως του 2%. Μάλιστα, σε ορισμένες από τις δημοφιλείς συνοικίες της πρωτεύουσας, σημειώθηκαν ακόμα και μειώσεις της τάξεως του 4%, δείγμα της «κόπωσης» της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT